• Jaga lugu:

  Bill Grossi “hind” 400 miljardit dollarit?

  Reedel teatas maailma suurima võlakirjafondi Pimco juht Bill Gross, et lahkub ettevõttest. Pankade hinnangul võib see kaasa tuua ahelreaktsiooni, kus fondi investorid viivad sadu miljardeid dollareid Pim­cost minema.

  Aastatega on Gross saanud endale võlakirjakuninga tiitli ning tema juhtida oli Pimco parim fond Total Return Fund, mille suurus on reedeste andmete järgi 221 miljardit dollarit. Ühtlasi on tegemist maailma suurima võlakirjafondiga. Nüüd on hakatud küsima, kui palju raha võib Grossi lahkumine ära viia. Sest näiteks reedel, kui Gross teatas oma lahkumisest, voolas Pimcost välja 10 miljardit dollarit.
  Deutsche Bank prognoosis, et kahe aasta jooksul võib Pimcost välja voolata 266 miljardit dollarit. Investeerimispanga Morgan Stanley hinnangul võib Pimcost välja voolata aga kuni 400 miljardit dollarit. Morgan Stanley jõudis sellise järelduseni, kui vaatas Pimco emaettevõtte Alllianzi aktsiat, mis reageeris reedel 6protsendilise langusega. 400 miljardit dollarit oleks viiendik kogu Pimco 2 triljoni dollarilisest varade väärtusest.
  Januse aktsia reageeris võimalikule kapitali sissevoolule. Kuigi praegu valitseb Pimco ümber suur ebakindlus, usuvad Morgan Stanley analüütikud, et Grossi äkiline lahkumine tehti võimalikult sujuvaks, kuna Allianz teatas mõni tund pärast Grossi lahkumist uue juhtkonna koosseisu.
  Gross siirdub varahaldusettevõttesse Janus Capital Group. Teade Grossi tulekust Janusesse tõstis ettevõtte aktsiat 40 protsenti. Analüütikute hinnangul on aga lahtine see, kui palju kapitali võib Gross endaga kaasa meelitada. “Meie analüüsi järgi näitab reedene Januse aktsia hinna hüpe seda, et kaasa võib tulla 20–30 miljardit dollarit,” kirjutasid Morgan Stanley analüütikud. “Bill Gross haldas kokku umbes 300 miljardit dollarit, kuid tal oli mõjuvõimu kuni 500 miljardi dollari üle.”
  Allianzi aktsia, mis kauples eile pool protsenti kõrgemal, on aasta algusega võrreldes peaaegu muutumatu olnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.