29. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Büroohotellidel on õitseaeg

Tallinna kesklinnas otsitakse pidevalt väikeseid ja kvaliteetseid A-klassi büroopindu. Nõudlus ületab pakkumist tugevalt, teatas Uus Maa.

Uutes büroohoonetes napib väikepindu ja seetõttu on mõned suurte pindade üürnikud hakanud endale juba allüürnikke võtma, kommenteeris Uus Maa äripindade maakler Eike Lepp.Lepa sõnul on defitsiidi põhjus põhimõte ruume välja anda kas korruse kaupa või kehtestades hoones minimaalse väljaüüritava pinna suuruse. Arvesse võetakse ka korruse eripära, et ei jääks kasutuid tühimikke, mida on raske pärast eraldi välja anda.Väiksema töötajate arvuga edukad ettevõtted tunnevad Lepa sõnul eriti puudust 50-100ruutmeetristest kontoriruumidest hea välimuse ja käidava asukohaga prestiižsetes hoonetes. "Nõudlus on kergitanud ka hindu, seega võib väiksema büroopinna ruutmeeter kesklinnas maksta 14-16 eurot, on ka ruume, mille eest küsitakse 18-20 eurot ruutmeetri eest," märkis ta.Defitsiidi tõttu läheb kesklinnas hästi mitmetel büroohotellidel, kus peale ruumide saavad kliendid ka sekretäriteenust, kasutada nõupidamistesaali ning vajadusel lõpetada leping lühikese etteteatamisajaga.Samuti on Lepa kinnitusel viimasel ajal juhuseid, kus suurpindade üürnikud, kes nii palju ruumi enam ei vaja, kuid on seotud pikaajalise lepinguga, on võtnud väikest pinda vajava allüürniku.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt