29. september 2014
Jaga lugu:

Eesti trükikoda ostis Soome ettevõttes kontrollpaki

Eesti trükikoda Reusner AS omandas 51% osaluse Soome ettevõttes Arkmedia OY.

Reusneris finantsjuhi ülesandeid täitev Guid Viik ütles pressiteates, et tehingu taga on eeskätt soov liita kahe ettevõtte tugevused kokku. „Meil on suurem seadmepark ja tootmisvõimsus, neil aga kliendibaas nii Soomes kui ka Rootsis,“ ütles Viik. Tehingu hinda osapooled ei avalda.

Praegu moodustab Reusneri käibest ligi 90% eksport. Peamised sihtturud asuvad Põhjamaades. Ettevõtte juhtkonna kinnitusel ei muutu Eesti kontori igapäevases töös midagi. Samuti jätkab Soomes tööd senine tegevjuhtkond.

Reusner AS on Eesti-Soome erakapitalil põhinev iseseisev trükifirma, mis ei kuulu ühegi meediakontserni koosseisu. Ettevõtte pakub klientidele kõike alates ajakirjadest ja reklaamtrükistest kuni tootekataloogide ja kalendriteni. Ettevõte on Eesti vanim jätkuvalt tegutsev trükiettevõte, mille asutas 1633. aastal Christoph Reusner.

Arkmedia OY on Soomes 1991. aastal asutatud trükifirma, mis on pakkunud trükiteenust nii koduturul kui ka Rootsis. Ettevõttes töötab 20 inimest.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt