• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsusmaa vähendab hoolekandekulutusi 5 miljardi euro võrra

  PrantsusmaaFoto: Scanpix

  Prantsusmaa valitsus tutvustas täna riigi 2015. aasta eelarvet, paljastades 50 miljardi euro suuruse säästuprogrammi, mis annab ränga hoobi riigi armastatud heaolusüsteemile.

  Kuigi valitsus lubas oma kulutusi 2015. aastal vähendada 26,5 ning aastatel 2016 ja 2017 18,3 miljardi dollari võrra, kinnitati siiski prognoos, et valitsus vajab veel kahte aastat, et saada riigieelarve defitsiit alla 3% SKP-st nagu nõuavad EL-i reeglid.Natixis Asseti majandusteadlane Philippe Waechter usub, et riigil ei tohiks tekkida suuri raskusi ajapikenduse taotlemisega Brüsselilt.“Kui me vaatame Prantsusmaa valitsuse kasvuprogressi, siis sõltub see suuresti valitsuse kulutustest. Seega, kui avalikke kulusid kõvasti kärpida, siis oleks see suureks riskiks nii Pransusmaale kui eurotsoonile tervikuna,” selgitas Waechter.Hoolekandesüsteem teeb läbi mitmed muudatused, millega loodetakse järgmise kolme aasta jooksul säästa 25 miljardit dollarit.Riigi sotsiaalministri, Marisol Touraine, poolt avalikustatud plaani kohaselt vähendatakse kõrgepalgaliste lastetoetusi, vanemapuhkust ning laste sünnitoetusi.Samuti plaanitakse vähendada haiglasoleku aega ning meditsiinitöötajaid hakatakse jälgima ning karistama, kui nad kirjutatavad välja liiga palju ravimeid. Kõik arstide poolt väljakirjutatavad ravimid on kas osaliselt või täielikult riigi poolt kinnimakstud patsientidele, kellel on riiklik tervisekindlustus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.