2. oktoober 2014
Jaga lugu:

Börs: Euroopa aktsiad tugevas miinuses

New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA suurimad aktsiaindeksid püsisid pärast mitmepäevast tugevat langust praktiliselt muutumatuna. Halvemini läks aga Euroopa aktsiatel, mis tegid 15 kuu suurima languse.„Turg veidi taastus, sest paljud aktsiad on viimastel päevadel kõvasti ülemüüdud,“ investeerimisfirma BB&T Wealth Management analüütik Walter Hellwig Bloombergile. „Draghi osas oli mõneti pettumus, sest ta ei tundunud stimuleerimismeetmete puhul piisavalt agressiivne.“Euroopa aktsiaindeks Stoxx 600 tegi 15 kuu suurima languse ning odavnes 2,4 protsenti. Tõenäoliselt reageerisid investorid Euroopa Keskpanga detailidele stimuleerimismeetmete kohta, mis olid oodatust leebemad.Suurema tõusu tegi aga väikefirmadest koosnev USA aktsiaindeks Russell 2000, mis taastus kolmepäevasest langusest ning kallines ühe protsendi. See on suurim tõus alates 18. augustist. Päeva alguses langes USA suurim aktsiaindeks S&P500 ühe protsendi võrra, kuid sulgus päeva lõpuks eilsega samal tasemel. Dow Jones langes aga mikroskoopilised 0,02 protsenti ning sulgus 16 801.05 dollaril.Kolmapäeval sulgus Russell 2000 indeks 10 protsenti madalamal oma märtsikuisest tipust, mis tähendab, et indeks on tehniliselt korrektsioonis. S&P500 on 18. septembril saavutatud rekordist 3,2 protsenti madalamal. Indeks pole aga üle kolme aasta korrektsiooni sattunud (10 protsendine langus). Keskmiselt toimuvad korrektsioonid iga 18 kuu tagant.Kuld (Comex) langes 0,09 protsenti ning sulgus 1213,90 dollaril. WTI toornafta hind tõusis täna 0,64 protsenti ning Brent toornafta odavnes 0,46 protsenti.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt