• Jaga lugu:

  Arnold Schwarzenegger: minu viis reeglit eduks

  Tuntud näitleja, poliitik ja kulutirst Arnold Schwarzenegger soovitab oma elust sõna "ei" välja jätta.Foto: Nordic Business Forum

  Varuplaani ei ole vaja. Kui läbikukkumisvõimalust pole, siis ma pingutan eesmärgi nimel rohkem, rääkis kuulus näitleja, poliitik ja kulturist Arnold Schwarzenegger.

  Schwarzenegger soovitas loobuda sõnast „ei“ ning mitte kuulata neid, kes ütlevad, et miski pole võimalik. „Kui ma oleksin kuulanud kõiki, kes ütlesid „ei ole võimalik“, poleks ma täna siin teie ees, vaid kusagil Austria mägedes joodeldamas,“ ütles Austriast pärit mees Põhjamaade suurimal ärikonverentsil Nordic Business Forum 2014 peaesinejana.

  Arnold Alois Schwarzenegger

  Sündinud 30. juulil 1947 Thalis Austrias

  Sai esmalt tuntuks kulturistina ning seitsmekordse Mr. Olympiana (1970–1975 ja 1980).

  17. novembrist 2003 kuni 3. jaanuarini 2011 oli ta 38. California osariigi kuberner.

  Superstaariks sai märulinäitlejana ja tema tuntumaid filme on näiteks Terminaator, mille viies jagu jõuab kinodesse 2015. aastal.

  Sai miljonäriks enne 30. sünnipäeva kinnisvaraäriga, enne oma karjääri Hollywoodis.

  Ta tõi saalis kuulajateni viis reeglit, mis on aidanud tal saada staariks, edukaks kulturistiks ja poliitikuks.
  Sihid kõrgele, lendad kõrgele
  Püüa alati kõige paremat. Mind pole kunagi huvitanud teine koht. Kui tahad suurelt võita, pead suurelt sihtima. Tahtsin kulturistina saada maailma parimaks, kellel oleksid kõige suuremad ja ilusamad lihased. Näitlejana püüdsin vaid peaosasid. Kui agendid tulid mulle kõrvaosasid pakkuma, keeldusin neist. Poliitikasse minnes ei mõelnudki ma, et läheksin tööle linnavalitsusse. Linnapeaks? No kuulge! Vähemalt kuberner. Oleksin ka USA presidendiks kandideerinud, aga sealne põhiseadus ei võimalda seda.
  Tea, kuhu sõidad
  Sul peab olema visioon, kes sa tahad olla. Kui seda pole, oled sa nagu laeva kapten või lennuki piloot, kellel on parim sõiduvahend, aga kes hõljub kusagil. Mina sündisin pärast II maailmasõda Austrias, aga ma ei olnud sealse eluga rahul. Kui nägin ühe ajakirja kaanel kulturisti, teadsin, et tahan sellega tegelema hakata ja selles maailma parimaks saada. 74% ameeriklastest pole rahul oma eluga. Milleks siis teha seda, mida sa ei taha? Ma ei ütle, et sa täidad visiooni lihtsalt, kuid iga samm oma eesmärgi nimel viib õnnele lähemale.
  Loobu sõnast „ei“
  Ära kuula neid, kes ütlevad, et miski on võimatu. Väldi oma sõnavaras sõnu „ei“ ja „võimatu“. Kui palju oled kuulnud, et midagi pole võimalik teha ja seda pole keegi varem teinud?
  Mulle näiteks püüti Austrias sisendada, et Ameerikasse pole mõtet minna, sest ma ei saa kulturistiks. Mind püüdsid filmistuudiote omanikud ümber rääkida, et minu jaoks pole olemas peaosi ning võiksin näiteks filmis mõnd baarist väljaviskajat kehastada.
  Mulle meeldib see, kui keegi ütleb, et seda pole varem tehtud. See tähendab seda, et kui mina selle ära teen, siis mina olen esimene, kes on selle teinud. Mina kuulan alati ainult iseennast ja ütlen endale – jah, ma suudan.
  Töö, töö, töö
  See on üks olulisemaid reegleid üldse. Edu ei tule õnnega. Paljud asjad ei õnnestu seetõttu, et nende elluviija ei näe piisavalt vaeva. Üks mu iidoleid Muhammad Ali vastas küsimusele, mitu kõhulihaste harjutust ta suudab teha, et ta ei tea. Ta ei loe neid enne, kui tal hakkab valus. Siis, kui sul hakkab valus, siis alles hakka lugema, sest need on korrad, mis lähevad arvesse. See teeb sinust meistri.
  See on kõigi asjadega nii - pole valu, pole ka tulemusi. Tähtis on elus lõbutseda, aga kui sa oled väljas pidutsemas ja lõbutsemas, siis keegi saab samal ajal tugevamaks ja keegi saab targemaks. Kui sa tahad võita, siis ei ole midagi tähtsamat raskest tööst. Mitte ükski mu reeglitest ei toimiks, kui seda reeglit poleks. Olen alati mõelnud, et iga päev on 24 tundi, millest 6 tundi ma magan, ülejäänud 18 tundi tuleb kasutada targalt. Kindlasti mõni mõtleb, et aga oota, ma vajan rohkem und, 8-9 tundi! Siis ma ütlen teile: magage kiiremini.
  Ma veetsin just 15 tundi lennujaamades ja saabusin 3 tundi enne oma esinemist. Sellest tunni kulutasin treeningule. Ärge öelge, et ei ole aega.
  Ära kahma ainult endale
  Anna midagi vastu. Ükskõik, kui palju sul tegemist on, sa pead alati leidma aja, et anda midagi ka ühiskonnale. Teiste inimeset aitamine toob sulle rohkem rahuldust kui ükski teine asi, mida sa eales teed. Samuti ei mäletata sind selle järgi, kui palju sa omale varandust kokku ajasid, vaid selle järgi, mida sa teistele maha jätad. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.