• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa kärpis majandusprognoosi

  Sendid.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Saksamaa valitsus kärpis täna nii selle kui tuleva aasta majanduskasvu prognoosi.

  Uue prognoosi järgi kasvab euroala suurima majandusruumi SKP tänavu 1,2% ja tuleval aastal 1,3% varem prognoositud 1,8% ja 2% asemel, vahendas agentuur Bloomberg.
  Värske prognoos seab ohtu kantsler Angela Merkeli plaani Saksamaa eelarve tasakaalu viia, mis oleks tähendanud, et esimest korda 1969. aastast ei oleks valitsus vajanud uut laenu.
  Prognoosi järgi on majanduskasvu peamine mootor eratarbimine. Eksport, mis moodustab 40% Saksamaa SKPst, kasvab tänavu 3,4% ja tuleval aastal 4,1%. Eksporti hoiab tagasi kidur kasv euroalal, kuhu läheb 40% Saksamaa ekspordist. Läinud nädalal kärpis IMF euroala selle aasta kasvuprognoosi 0,8%le ja tuleva aasta prognoosi 1,3%-le.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.