• Jaga lugu:

  Suurbritannia blokeerib Vene ärimehe suurtehingut

  Šotimaa gaas.Foto: Bloomberg

  Ühendkuningriik blokeeris venelasest miljardäri Mihhail Fridmani 5 miljardi euro suuruse tehingu omandamaks Põhjamere gaasimaardlaid.

  See näitab, et ka erasektoris olevad Vene ettevõtted, kellel pole otsest seost Vladimir Putini siseringiga, langevad Moskva ja Lääne vaheliste pingete ohvriks.Fridmani püüe osta RWE Dea Saksa ettevõtte RWE kontrolli all olev gaasiüksus võib läbi minna vaid suurte viivitustega või hoopis läbi kukkuda, selgub asjaga kursis olevate inimeste antud informatsioonist. Sakslaste keemiatööstus ettevõte BASF on potentsiaalne RWE üksuse uus omandaja, väidavad analüütikud.
  Fridmani Luksemburgis asuv investeerimisfond LetterOne teatas märtsis, et ostab 5,1 miljardi euro eest RWE allüksuse Dea, mis pumpab gaasi Suurbritannias, Saksamaal, Norras, Taanis ja Egiptuses. See oli LetterOne'i jaoks esimene suur tehing, mis loodi Vene ärimehe ja tema Saksa partneriga, et investeerida oma naftafirma osaluse müügist saadud 14 miljardi euro suurune tulu.
  Saksamaa valitsus kinnitas RWE tehingu heaks augustis. Eelmisel nädalal teatas aga RWE, et ootab Suurbritannia valitsuse kinnitust, mida pole tulnud. Samuti ütles ettevõte, et nad ei ole kindlad, kas see üldse saadakse. Kinnitust on vaja, sest vastasel juhul ei saa tehing toimuda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala lood: koduostjale langeb ootamatu võlg, börsifirmad toodavad üllatusi
Selle nädala olulisemate sündmuste sekka jõudsid ühe koduostja kurioosne elamus pankrotistunud kinnisvaraarendajaga ja erinevates valkondades tegutsevate börsifirmade üllatused.
Selle nädala olulisemate sündmuste sekka jõudsid ühe koduostja kurioosne elamus pankrotistunud kinnisvaraarendajaga ja erinevates valkondades tegutsevate börsifirmade üllatused.