Sirje Rank • 27. oktoober 2014
Jaga lugu:

Ungarlased tulid internetimaksu vastu tänavaile

Internetimaksu vastu protestijad Budapestis
Internetimaksu vastu protestijad Budapestis  Foto: Scanpix/Reuters

Kümned tuhanded inimesed protestisid eile Ungari pealinnas Budapestis valitsuse kava vastu internetikasutus maksustada.

Majandusministeeriumi hoone ette kogunenud inimesed nõudsid, et valitsus plaanist loobuks ning ähvardasid homme uuesti protesti korraldada, kui seda ei tehta. Kui demonstratsioon oli lõppenud, lõid protestijad puruks peaminister Viktor Orbani partei Fidesz peakorteri aknad ja heiskasid hoonele Euroopa Liidu lipu, vahendas agentuur Bloomberg kohaliku veebiportaali Index infot.

Protest tuleb ajal, mil Orbani partei on värskelt oma poliitilist jalgealust kindlustanud. Aprillis kindlustas partei omale ülekaaluka enamusega valitsusmandaadi veel neljaks aastaks. Seejärel järgnesid võidud Euroopa Parlamendi valimistel ja kohalikel valimistel.

Ungari parlament hakkab eelnõud arutama sel nädalal. Valitsus plaanib sellest maksutulu vähemalt 25 miljardit forinti. Maksu suurus ei ületaks kuus erakliendi kohta 700 forinti (2,26 euro) piiri ning ärikliendi kohta 2500 forinti (8,09 euro) piiri.

„See on häbiväärne,“ taunis meeleavaldusel osalenud IT alal töötav Robert Marko. „Nad võtavad inimeste taskust raha ja löövad ettevõtete ärikeskkonna segamini.“

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt