Ungarlased tulid internetimaksu vastu tänavaile

27. oktoober 2014, 10:56
Internetimaksu vastu protestijad Budapestis
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141027/NEWS/141029731/AR/0/AR-141029731.jpg

Kümned tuhanded inimesed protestisid eile Ungari pealinnas Budapestis valitsuse kava vastu internetikasutus maksustada.

Majandusministeeriumi hoone ette kogunenud inimesed nõudsid, et valitsus plaanist loobuks ning ähvardasid homme uuesti protesti korraldada, kui seda ei tehta. Kui demonstratsioon oli lõppenud, lõid protestijad puruks peaminister Viktor Orbani partei Fidesz peakorteri aknad ja heiskasid hoonele Euroopa Liidu lipu, vahendas agentuur Bloomberg kohaliku veebiportaali Index infot.

Protest tuleb ajal, mil Orbani partei on värskelt oma poliitilist jalgealust kindlustanud. Aprillis kindlustas partei omale ülekaaluka enamusega valitsusmandaadi veel neljaks aastaks. Seejärel järgnesid võidud Euroopa Parlamendi valimistel ja kohalikel valimistel.

Ungari parlament hakkab eelnõud arutama sel nädalal. Valitsus plaanib sellest maksutulu vähemalt 25 miljardit forinti. Maksu suurus ei ületaks kuus erakliendi kohta 700 forinti (2,26 euro) piiri ning ärikliendi kohta 2500 forinti (8,09 euro) piiri.

„See on häbiväärne,“ taunis meeleavaldusel osalenud IT alal töötav Robert Marko. „Nad võtavad inimeste taskust raha ja löövad ettevõtete ärikeskkonna segamini.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2014, 10:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing