Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Helenius sukeldub mahetoiduärissse

  Joakim Helenius sukeldub maheärisseFoto: Eiko Kink, Äripäev

  Trigon Capitali nõukogu esimees ja tegevjuht Joakim Helenius plaanib aianduskeskus Hortese juurde rajada tervisliku toidu keskuse, mis tuleb Eestis suurim omataoline.

  „See on kasvav turg. Kõik tahavad ju ideaalis terved püsida ja elada pikka elu. Samuti soovitakse olla võimalikult kaua heas vormis,“ tõi Helenius välja põhjuseid, miks ta plaanib mahetoidu ärisse sukelduda.
  „Loomulikult näen ma siin ärivõimalust. Kuid samas teeb see inimestele ka midagi head,“ rääkis ettevõtja. Nimelt kavatseb Helenius avada Laagri Hortese juures tervisliku toidu keskuse, mille pind siseuurmides jääks 500-1000m2 piiresse ning hooajaliselt avatakse samas suurusjärgus pind ka väljas.
  Investeeringu suurust Helenius esialgu avaldada ei soovi, sest plaanid on alles koostamisel ja täpne summa alles selgumisel. Aastal 2017. on Heleniusel plaan avada ka teine Hortes Põhja-Tallinnas ning ka sinna juurde on plaanis teha tervisliku toidu keskus. „See tuleb piisavalt suur ja kindlasti hetkel suurim Eestis,“ lisas Helenius Laagrisse loodava mahetoidu osa kohta.
  Helenius lisas, et tänapäeva noored on väga teadlikud erinevatest dieetidest ja tervislikust toidust. Samal ajal on aga Eestis veel liiga palju 40-60aastaseid inimesi, kes ei käi regulaarselt arsti juures kontrollis ning võib-olla isegi ei tea, et nad peaksid jälgima veresuhkrut või et nad on mingi toiduaine suhtes allergilised.
  Heleniuse sõnul plaanib uus avatav tervisekeskus pakkuda lisaks värskele toorainele ka infot tervisliku toidu kohta. „Täpne kontseptsioon on meil veel arutamisel. Lisaks toidule kaalume võimalust pakkuda edaspidi ka  toidulisandeid,“ rääkis Helenius.
  Biomarket rõõmustab tervislikkuse kasvu üle
  Eestis hetkel ühe suurema ökotooteid müüva keti Biomarketi juhi Priit Mikelsaare sõnul kasvab mahetoodete järele nõudlus Eestis mõõdukalt. „Nõudlust on raske hinnata. Turg on Eestis väike ja pigem vaikses kasvavas arengus. Hüppelist revolutsiooni me ei usu,“ lausus Mikelsaar.
  Ta lisas, et aegade jooksul on Eesti turule ikka lisandunud juurde ökokaupluseid ning ka suured ketid laiendavad enda maheosakondasid. See, kas Hortese juurde loodav tervisliku toidu keskus kelleltki kliente röövida võiks, eks see Mikelsaare sõnul alles selgub. „Kõik oleneb nende kontseptsioonist. Kuid, kui turgu tervikuna vaadata, siis see, et inimeste tervisliku toidu valik ja kättesaadavus paraneb, see on igati positiivne. Me pigem rõõmustaksime selle trendi osas tervikuna,“ lausus Mikelsaar.
  Ta nentis, et uued tulijad kindlasti mõjutavad juba turul tegutsevaid ettevõtteid.  „Me pole väga suur ettevõte, meil on täna 7 poodi, eks teeme neid omas tempos juurde,“ rääkis Mikelsaar.Ta lisas, et Biomarket kavatseb enda arenguplaane jätkata ning kui Hortes ühel päeval oma keskuse valmis saanud on, eks siis tuleb asju analüüsida. „Siis võtame headest mõtetest õppust või püüame ise paremini teha,“ lisas Biomarketi juht naerdes.
  Prisma Peremarketi turundusjuhi Silver Säga sõnul on nende kauplustes mahetoodete müügid kasvanud juba mitmeid aastaid. „Mahetoodete müügid näitavad kauplustes stabiilset 5-10% kasvu juba mitu aastat. Usume, et selle taga on klientide teadlikkuse kasv ja soov tarbida võimalikult palju tervislikke ja looduslähedasi tooteid,“ märkis Säga.
  Ta lisas, et usub, et see trend lähiajal oluliselt ei muutu. „Prisma sortimendis on mahetooteid umbes viiesaja tootenimetuse ringis ja see arv kasvab tasapisi. Toodete arv ühes või teises tootekategoorias meile eraldi eesmärgiks ei ole. Kui kliendid soovivad osta mahetooteid, mis meie sortimendist puuduvad, siis lisame võimalusel soovitud toote ka kaubavalikusse,“ seletas Säga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nike avaldas oma inventuuri hetkeseisu, aktsia kukkus 12%
Nike'i aktsia langes 12% tarneahela probleemide tõttu. Ettevõtte esimeses kvartalis kasvasid laovarud 44%.
Nike'i aktsia langes 12% tarneahela probleemide tõttu. Ettevõtte esimeses kvartalis kasvasid laovarud 44%.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.