• Jaga lugu:

  Tiit Vähi: Eesti vajab peaministrit

  Tiit VähiFoto: Raul Mee

  Ekspeaministrist suurettevõtja Tiit Vähi leiab, et Eesti riigil puudub nii majandus- kui rahanduspoliitika.

  Vähi nõustub täna Postimehes avaldatud analüütik Ruta Arumäe kirjutisega. „Jah, Eesti riigis puudub rahandus- ja majanduspoliitika. Rahandusministri võiks vabalt ümber nimetada riigi pearaamatupidajaks.“
  Vähi sõnul saame asjade sisu analüüsimata ja vaid Exceli tabeli liitmis- ja lahutamistehteid kombineerides juba kümme aastat järjest tulemuse, et kaks pluss kaks võrdub kolm, aga mitte viis, mille peaks andma õige rahandus- ja majanduspoliitika. „Sellepärast ongi juba kaheksa aastat Eesti majanduse kogutoodangu juurdekasv null,“ sõnas Vähi. „Kui kaua me seda Eesti riiki kurname?“
  Vähi sõnul ei piisa siinkohal paarist soovitusest, mille elluviimine kõik korraga paremaks teeks. „Kui miski puudub, siis tuleb see luua,“ lausus ta. „Kui rahanduspoliitika puudub, siis tuleb see luua. Mõtlematu tegutsemisega ja iseenda imetlemisega kurname Eesti riiki. Muutused ei saa olla kosmeetilised, nad peavad olema põhimõttelised. Riigi poliitika peab muutuma, mitte minema kindlalt edasi.“
  Peaministri kohta oli Vähil öelda järgmist: „Taavi Rõivas on meeldiv noor inimene. Kuid riik vajab peaministrit.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.