Mait Kraun • 10. juuni 2015 kell 19:56

Börs: aktsiad tegid muljetavaldava tõusu

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud tegid pärast mitmepäevast nõrkust tubli tõusu. Kallinemist juhtisid finantssektori aktsiad, sest investorid muutusid täna Kreeka osas optimistlikumaks, vahendab Bloomberg.

Kõik kümme Standard & Poor's 500 indeksi tööstussektorit tõusid. Kõige paremini läks tehnoloogiasektoril ja finantssektoril, mis tõusid kumbki rohkem kui 1,4 protsenti. Intel ja Microsoft lisasid vähemalt 1,8 protsenti ning Citigroup ja JPMorgan kallinesid 1,6 protsenti. Ühtlasi jõudsid finantssektori aktsiad 2015. aasta kõrgeima tasemeni. Energia ja tervishoiu sektorid kasvasid vähemalt 1,1 protsenti.

Standard & Poor's 500 indeks tõusis kokku 1,2 protsenti 2105 punktini, mis on viimase kuu suurim tõus. Indeks tõusis kõrgemale nii 50 kui ka 100 päeva libisevast keskmisest, mis on aktsiate jaoks positiivne signaal. Dow Jonesi indeks lisas 236 punkti ja tõusis 18 000 punktini. Nasdaq Composite kallines 1,3 protsenti.

"Sakslased on järele andmas," ütles investeerimisfirma Rhino Trading Partners aktsiastrateeg Michael Block. "USA majandusandmed on üldiselt paremaks läinud, aga Föderaalreserv kardab võlakirjaturgudel toimuvat ja seega on nad intresside tõstmise ajastamisega väga ettevaatlikud."

WTI toornafta hind tõusis 1,6 protsenti ja Brent kallines 0,99 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 61,1 ja 65,52 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind tõusis 0,65 protsenti 1185 dollarini untsist.

Hetkel kuum