Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brasiilia võib kauplejale pakkuda head võimalust

  Brasiilia on suure inflatsiooni tõttu oma rahapoliitikat karmistanud.Foto: Bloomberg

  Brasiilia majanduse väljavaated ei ole sugugi head – inflatsioon kasvab, valuuta väärtus väheneb ja majandus langeb. Dow Jonesi Brasiilia indeks on kukkunud 45 protsenti. Mõned analüütikud aga väidavad, et turg võib pakkuda just praegu head võimalust, vahendab CNBC.

  „Ma arvan, et meid ootab ees järjekordne karuturu (langeva turu) sees olev 10-20 protsendiline tõus. Alates 2012. aastast on selliseid lühiajalisi taastumisi olnud neli,“ ütles Societe Generale USA strateegia juht Larry McDonald.
  Lõtv rahapoliitika võib turud tõusma panna
  McDonaldi sõnul sunnivad majanduslikud raskused keskpanka tegudele – see tähendab, et rahapoliitikat lõdvendatakse ja see peaks panema tõusma ka Brasiilia aktsiad.
  Kolmapäeval teatas Brasiilia Keskpank, et kõrge inflatsiooni tõttu tõstetakse intressimäärasid veelgi. Nüüd on intressimäärad üheksa aasta kõrgemal tasemel – 14,25 protsendi juures. Samas ütles pank, et rahapoliitika kitsendamise tsükkel on nüüd läbi ja tõenäoliselt intresse rohkem tõstma ei hakata.
  „Nende rahapoliitika muutub edaspidi järeleandlikumaks ja see peaks Brasiilia aktsiatele väga hästi mõjuma,“ ütles McDonald.
  Viimase viie aasta jooksul on tema sõnul teinud iShares MSCI Brazil ETF (EWZ; börsil kaubeldav fond, mis järgib Brasiilia turgu) mitu 20-40protsendilist taastumist. Eelmine taastumine oligi just ajal, mil keskpank lõpetas intressimäärade tõstmise.
   
   
  Börsil kaubeldava fond EWZ on langenud Foto: Yahoo Finance
  EWZ kukkus sellel nädalal 28 punkti juurde – sellise tasemeni pole börsil kaubeldav fond kukkunud alates 2005. aastast. Aastaga on fond kukkunud 42 protsenti.
  Risk jätkuvalt kõrge
  Boris Schlossberg investeerimisfirmast BK Asset Management aga ütles, et Brasiilia turgudel on risk jätkuvalt väga suur.
  „Ma arvan, et Brasiilia on päris suures hädas,“ ütles Schlossberg kolmapäeval. „Ainuke põhjus, miks EWZi omada, oleks valitsuse vahetus. See ei tundu praegu aga väga tõenäoline.“
  Brasiilia president Dilma Rousseff peab toime tulema umbusalduse, madalate reitingute ja poliitiliste skandaalidega. Schlossberg ütles, et Brasiiliale tekitab suuri probleeme ka tooraineturg ja Hiina nõudluse vähenemine. Ta lisas, et 2016. aasta suveolümpiamängude korraldamine võib majandusele täiendavaks koormaks kujuneda.
  Kui Brasiilia aktsiad peaksid aga tõusu tegema, siis on Schlossbergi arvates hea aeg pärast seda uuesti langusele panustada.
  McDonald on nõus, et turumeeleolud on väga negatiivsed ja tõus ei ole tõenäoliselt jätkusuutlik.
  „Kõik karuturu tõusud on lõpuks kokku kukkunud ja turg on langenud tagasi uute põhjadeni,“ ütles McDonald. „Järgmise kahe kuu riski ja tootluse suhe on hea, langus on ebatõenäolisem. Aga kui turg tõusma hakkab, siis ajalugu on näidanud, et pärast seda tuleb oma positsioon maha müüa, sest muidu sa kaotad lihtsalt raha.“
  Brasiilia sõltub Hiinast
  Recon Capital Partnersi investeeringute juht Kevin Kelly ütles, et turg võib küll põhjadest teha mõningase taastumise, aga see ei toimu enne aasta lõppu.
  „Hiinast tulevad majandusandmed pole Brasiilia jaoks soodsad,“ ütles ta. „Kui Hiina saab köha, siis Brasiilia saab külmetuse.“
  Kelly ütles, et investorid peaksid ootama toorainehindade tõusu ja Hiina tööstussektori laienemist (PMI tõusu). Enne seda ei peaks tema sõnul Brasiilia turule sisenema. Samuti tuleks silm peal hoida riigi juhtimisel ja võimalikul valitsuse vahetusel.
  „Brasiilia on Ladina-Ameerikas tõenäoliselt üks parimaid kohti, millele panustada, aga olukord on praegu lihtsalt nii ebamäärane,“ ütles Kelly. „Nad on jõudmas 25 aasta suurima majanduslanguseni.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA nafta laovarude vähenemine kergitas nafta hinda
Kui nafta hind oli kolmapäeval esialgu langenud viimase kuue kuu madalaimale tasemele, siis USA oodatust madalamad nafta laovaru numbrid lükkasid nafta hinna ülespoole, vahendab Reuters.
Kui nafta hind oli kolmapäeval esialgu langenud viimase kuue kuu madalaimale tasemele, siis USA oodatust madalamad nafta laovaru numbrid lükkasid nafta hinna ülespoole, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Raadiohommikus: ministri juhtimispõhimõtetest ja laenamisest
Fazer katsetab kakaorakkude kasvatamist bioreaktorites
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.
Soome magusatootja Fazer uurib, kas rakupõhine põllumajandus võiks võimaldada kakao kasvatamist šokolaadi toorainena.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.