Mait Kraun • 3. august 2015 kell 16:00

Donald Trump: saaksin Putiniga väga hästi läbi

Donald Trump  Foto: epa

Vabariiklasest presidendikandidaat Donald Trump ütles, et „saaks Vladimir Putiniga väga hästi läbi“, vaatamata sellele, millised on viimastel aastatel olnud Venemaa ja USA suhted, vahendab NBC.

„Arvan, et saaksin Putiniga väga hästi läbi. Ma lihtsalt arvan nii,“ ütles Trump reporteritele talle kuuluval golfirajal Glasgows.

„Ta vihkab Obamat ja Obama vihkab teda. Meie suhted on uskumatult halvad. Hillary Clinton oli vahepeal välisminister – ta oli halvim välisminister meie riigi ajaloos. Tema ametiajal suurenesid pinged. Nüüd ta tahab president olla,“ lisas Trump.

USA ja Venemaa vahel on Obama ametiajal olnud mitmeid eriarvamusi – kõige väljapaistvam on Venemaa sissetung Ukrainasse. Olukord päädis sellega, et USA ja tema liitlased kehtestasid Venemaa vastu ranged sanktsioonid.

Neljapäeva hommikul avaldatud Quinnipiaci küsitlusest selgus, et vabariiklastest hääletajate seas on Trumpi toetus üle riigi 20 protsenti. Trumpile järgnes Wisconsini kuberner Scott Walker (13 protsenti) ja endine Florida kuberner Jeb Bush (10 protsenti).

Samast küsitlusest aga selgus, et Trump jääb demokraatide kandidaatidele Hillary Clintonile ja Bernie Sandersile siiski alla.

Hetkel kuum