Äripäev • 7. september 2015 kell 6:50

Islamiriik hoopleb: oleme edukalt imbunud Euroopasse

Põgenikelaager Türgis.  Foto: epa

Terrorirühmituse Islamiriik üle 4000 võitleja on imbunud Euroopa Liitu, kirjutas Sunday Express viitega rühmituse allikale, kes lisas, et võitlejate edasiliikumine on läinud edukalt.

Allikas rääkis, et terroristid sulanduvad põgenike sekka Türgi sadamalinnades Izmiris ja Mersinis, kust liiguvad üle Vahemere Itaaliasse. Sealt edasi suunduvad nad teistesse Euroopa riikidesse, peamiselt Rootsi ja Saksamaale.

Seda infot kinnitasid väljaandele ka kaks inimsmugeldajat. Neist ühe sõnul on ta aidanud üle kümnel terroristil jõuda Euroopasse.

Islamiriigi allikas selgitas, et infiltreerumine on esimene kättemaksuetapp, mille eesmärk on tasuda USA ja tema liitlaste õhurünnakute eest. Terroristide lõppeesmärk on Islami Kalifaadi kehtestamine kogu maailmas ning rünnata lääneriikide valitsusi – kuid mitte rahulikke elanikke.

Luure Keskagentuuri andmetel võitleb Süürias ja Iraagis tegutseva sunniitide terroristliku Islamiriigi ridades üle 30 000 inimese. Islamiriigi vaenlased on näiteks Süüria võimudele lojaalsed jõud, Iraagi armee, šiiidi mässulised, kurdi kaitserühmitused ja USA juhitud koalitsioon.

Hetkel kuum