• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teder: küllap läheb Estonian Air hingusele

  Ärimees Hillar Teder peab riigi plaani mõistlikuks.Foto: Andras Kralla

  Euroopa Komisjoni negatiivne otsus Estonian Airi kohta ei üllataks, ütles ärimees Hillar Teder, kes peab uue riikliku lennufirma loomist mõistlikuks.

  Eile teatas "Aktuaalne kaamera", et Eesti riik plaanib asutada uue rahvusliku lennufirma, juhuks, kui Euroopa Komisjonist tuleb negatiivne otsus selle kohta, kas Estonian Air sai riigiabi või mitte.
  Suurärimees Hillar Teder peab riigi otsust Estonian Airi kõrvale teine riiklik lennufirma rajada mõistlikuks. „Pigem jätab see tõesti mulje, et Euroopa Komisjonist oodatakse negatiivset otsust, aga ega see pole ju ka mingi saladus,“ ütles ta. Analoogseid otsuseid on tema sõnul tehtud varemgi, näiteks Küprose lennufirma puhul. „Hingusele on riiklikke lennufirmasid läinud küll ja eks ka Estonian Airi juhtumis oli tegu riigiabiga,“ märkis Teder. Nii ongi tema hinnangul mõistlikum mitte ettevõtet täitsa pankrotti lasta, vaid juba varem sellele mõtlema hakata.
  Euroopa Komisjoni negatiivse otsuse korral peab Estonian Air riigile abi tagasi maksma. Kuna tekkiv kohustus on liiga suur, läheb ettevõte likvideerimisele ja vara müüakse maha ning makstakse riigile tagasi nii palju, kui müügist kokku raha tuleb. „Sõltub muidugi, kes lõpuks lennukid ära ostavad. Kui uuesti riik ise, siis on tegu vaid raha ühest taskust teise tõstmisega – püksid on samad, aga taskuid on kaks,“ ütles Teder.
  Teder märkis, et on riikliku lennufirma olemasoluga harjunud. „Estonian Air on nagu butiik – väike firma, kuid alati maksab umbes sada eurot rohkem,“ ütles ärimees. Samas on ta kindel, et kui tehtaks küsitlus, eelistaks suurem osa rahvast, et Estonian Air jääks alles.
  Palju ärireise tegev Teder lendab otselendude võimalusel Estonian Airiga, teistel kordadel aga Finnairiga. Lennuvalikul jääb otsustavaks siiski lendude aeg ja marsruut. „Estonian Airil on lennukeid vähe ja koguaeg on neil mingi jama,“ tõdes Teder. Ta tõi näiteks eelmise nädala juhtumi, kui pidi Estonian Airiga Londonist Oslo kaudu Tallinnasse sõitma. Oslo reis aga tühistati ja reisijad suunati Brüsseli kaudu Tallinna, Brüsseli lennuk omakorda hilines kolm tundi. „Eks Estonian Airi juures on alati natuke romantikat – iial ei tea, kas sa ikka lendad ja kus sa siis lõpuks maandud,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ene-Margit Tiit: on aeg kaaluda avantüristlikke ideid
Just praegu on asjakohane pöörata tähelepanu Eesti teadlaste uusimatele tulemustele, ettepanekutele ja projektidele energeetika vallas, kirjutab rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Just praegu on asjakohane pöörata tähelepanu Eesti teadlaste uusimatele tulemustele, ettepanekutele ja projektidele energeetika vallas, kirjutab rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
IMF ennustab Eestile veel karmimat hinnatõusu, kui ise kartsime
Põhilised probleemid Eestis on hinnatõus ja otsuste langetamine. Viimane peaks aitama inimestel inflatsiooniga toime tulla, kuid vältima hinnatõusu õhutamist.
Põhilised probleemid Eestis on hinnatõus ja otsuste langetamine. Viimane peaks aitama inimestel inflatsiooniga toime tulla, kuid vältima hinnatõusu õhutamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.