Katariina Krjutškova • 1. oktoober 2015 kell 13:00

Rosimannuse väitel pole tunnistajate jutt krossigi väärt

Rain Rosimannus tõrjus Autorollo juhatuse liikmete tunnistusi, mille järgi ta oli ettevõtte juhtimisega seotud.  Foto: Andras Kralla

Tänasel Autorollo kriminaalasja kohtuistungil rääkisid veofirma juhatuse liikmed, kuidas ettevõtte juhtimisse oli segatud Rain Rosimannus, ent viimase hinnangul püüavad tunnistajad vastutust teistele isikutele veeretada.

Autorollo juhatuse liikmed Janos Sillamaa ja Tiit Pohl üritavad iga hinna eest vabaneda oma juhatuse liikme vastutusest, et nad jätsid õigel ajal nende juhitava firma pankrotiavalduse esitamata,“ väitis Rosimannus Äripäevale saadetud e-kirjas.

„Nende jutt ei ole krossigi väärt, sest neil on isiklik huvi veeretada juhatuse liikme vastutus ükskõik kellele kõrvalisele, kas või kolmanda juhatuse liikme perekonnaliikmetele,“ teatas Rosimannus.

Rosimannuse sõnul näitavad tõendid, et Pohl ja Sillamaa jätkasid Autorollo juhtimisega tegelemist ka siis, kui Väino Pentus oli haiguslehel.

Täna Autorollo istungil tunnistusi andnud Sillamaa sõnul juhtisid ettevõtet kevadel 2010 tegelikult Väino Pentuse hõimlased: tütar Keit Pentus-Rosimannus ja väimees Rain Rosimannus. Pohl väitis samuti, et samal ajal proovis talle ettevõtet müüa Väino Pentus koos väimehega.

Hetkel kuum