Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikontroll: 2017. aasta riigieelarves on riskimoment

  Rahandusminister Sven SesterRahandusminister Sven SesterFoto: Eiko Kink

  Riigikontrolli audiitor Urmet Lee ütles tänasel aastaraportit tutvustaval konverentsil, et riigikontrollile on riskimoment see, et teatud riskistsenaariumi korral võib 2017. aasta riigieelarve minna struktuursesse puudujääki 0,2% SKPst.

  „Selline puudujääk ei ole lubatud Eesti riigieelarve baasseadusega,“ sõnas Lee. „Selleks, et seda tasakaalustada, on vaja ära jätta püsivaid kulusid või tekitada samas mahus püsivad tuluallikaid.“ Ta lisas, et kui selline riskistsenaarium peaks realiseeruma, tähendab see valitsuselt korrigeerivaid samme.
  Lee ütles, et Eesti riigi raamatupidamisega ja rahanduse olukord on hea. „2014. aastal laekusid maksud paremini ja loodetakse, et sama trend võiks ka edaspidi jätkuda," märkis ta. Riigivõlaga on lood tema sõnul suhteliselt hästi, reserve on pea sama palju kui võlgu.
  Järgmise aasta eelarve paneb tugeva aluse
  Rahandusminister Sven Sesteri sõnul viitab riigikontroll septembris avaldatud majandusprognoosi riskistsenaariumile, mille eesmärk ongi hinnata seda, kuidas võiksid riigieelarvele mõjuda võimalikud kõrvalekalded arengutest, mida näeb ette riigieelarve koostamisel kasutatav prognoosi põhistsenaarium.
  "Riigi eelarvestrateegias on 2017. aastal eesmärgiks seatud valitsussektori struktuurne eelarveülejääk 0,2 protsenti SKPst, mis on ambitsioonikam, kui riigieelarve baasseaduses sätestatud nõue, ning jätab ka väikese puhvri juhuks, kui prognoosid peaksid muutuma," lausus Sester. "2016. aasta riigieelarve paneb järgnevateks aastateks tugeva aluse ning vajadusel on eelarvet võimalik uute prognooside valguses aegsasti eesmärkidega kooskõlla viia."
  Sesteri sõnul järgmise aasta valitsussektori eelarve on planeeritud struktuurse ülejäägiga 0,6 protsenti SKPst, mis jätab märkimisväärse riskipuhvri. "Ka Eesti Panga juures tegutsev sõltumatu eelarvenõukogu on pidanud tänavust rahandusministeeriumi prognoosi riigieelarvele sobivaks aluseks," märkis ta. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Maailma suurim kaevandusfirma teenis kopsaka kasumi Ettevõte maksab rekordilist dividendi
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.