Eliisa Matsalu • 7. detsember 2015 kell 11:32

Oviir: finantstehingute maksu Eestisse ei tule

Ettevõtlusminister Liisa Oviir kinnitas, et finantstehingute maksu Eestisse ei tule.  Foto: Raul Mee

Finantstehingute maks Eestis oleks iseendale jalga tulistamine, mistõttu seda maksu Eestis ka ei kehtestata, ütles ettevõtlusminister Liisa Oviir.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles, et eelmisel nädalal leppis valitsus siiski ühehäälselt kokku, et Eestis finantstehingute maksu ei kehtestata. „Kõnealuse algatusega on liitunud 28 liikmesriigist vaid 11, meie naabritest mitte keegi. Eesti ei ole saar, vaid osa suuremast majandusruumist ja seda tuleb selliste muudatuste kaalumisel ning võimalikul kehtestamisel alati arvestada,“ selgitas ta, lisades, et piirkonnas ainukesena säärase maksu kehtestamine halvendaks Eesti konkurentsipositsiooni. „See tähendaks endale jalga tulistamist,“ ütles ta.

Äripäev kirjutas tänases kaaneloos, et homme arutatavad Euroopa rahandusministrid finantstehingute kehtestamist. Uue maksu kehtestamise vastu esitasid ettevõtjad valitsusele pöördumise, et maksu ei kehtestataks. Rahandusminister Sven Sester ütles, et Eesti jätkab maksuga liitumise aruteludega, ent liituvad sellega vaid juhul, kui maksubaas jääb laiaks ja maksumäär madal. Enamik teisi Euroopa Liidu riigid pooldavad vastupidiseid maksutingimusi.

Hetkel kuum