Kaisa Gabral • 13 jaanuar 2016

Parteikaaslane Rein Lang peab Taavi Rõivase plaani sisutühjaks

Endine minister Rein Lang asus tööle Nortalisse  Foto: Andras Kralla

Reformierakonna juhatuse liige Rein Lang ütles, et peaminister Taavi Rõivase viis sihti käesolevaks aastaks on sisutühi retoorika.

„See on tavapärane poliitiline retoorika, mis on minu jaoks sisutühi. Valitsuse sammud ei toeta Rõivase juttu. Ettevõtlustahtest, rahvusvahelistumise tahtest, odavast rahast, enesekindlusest ja soovist on puudus,“ rääkis äsja tarkvaraettevõttes Nortal nõustaja ametisse asunud Lang.

Peaminister Taavi Rõivas avaldas eile Postimehes viis punkti valitsuse selle aasta plaanide kohta, mis peaks meid tooma lähemale eesmärgile saada uueks Põhjamaaks. Äripäev kirjutas täna, et Rõivase sihitu plaan teeb ettevõtjad murelikuks.

Samas ei jaga Rein Lang enda sõnul nende inimeste arvamust, kes tahaksid kõik maksud ja muu sellise peapeale pöörata. Tema hinnangul oleks vaja pigem mõningaid kohti tuunida. Asi on ka selles, kas tegemist on pisiasjadega või tegeliku tasakaaluga – see on Langi sõnul hetkel poliitikas teema number üks.

„Ettevõtluse tulumaksu mina taastama ei läheks, selles ma mõtet ei näe, see on Eesti edu pant olnud. Et tuunida käibemaksu asju ja võib-olla tulumaksu puhul erisoodustusi – sellega olen päri, need pole paradigmaatilised muudatused,“ rääkis Lang.

Tema sõnul pole mitte maksukeskkond hetkel Eesti ettevõtlusel takistus, vaid ebakindlus ja tahte puudumine. „Keegi ei usu kedagi, ei usuta tulevikku, ei usuta valitsust - see pole kõige parem investeerimise keskkond pikaajaliste projektide ette võtmisel. Probleem on usalduses,“ nentis Lang.

Hetkel kuum