Äripäev • 18. veebruar 2016 kell 9:19

Riigifirma läks enampakkumisele

Riigiettevõtet Andmevara juhib praegu Andrus Kõre.  Foto: Eiko Kink

Eile kuulutas riik välja IT-firma Andmevara müügi enampakkumise.

Ettevõtte aktsiate alghind on 848 500 eurot, seisab riigivara enampakkumisteates

Siseministeerium on eelmise aasta lõpus volitanud müüki korraldama Redgate Capitali.

Pakkumisteate järgi müüakse 31 956 AS Andmevara aktsiat, igaüks nimiväärtusega 10 eurot, mis kokku moodustavad 100% AS Andmevara aktsiakapitalist suurusega 319 560 eurot. Tagatisrahaks tuleb maksta 50 000 eurot. Pakkumuse esitamise tähtpäev on 9. märtsil

Enampakkumise võitjaks tunnistatakse pakkuja, kelle pakkumuse summa on suurim.

Andmevara on infotehnoloogia ettevõtte, kes on hallanud riigile kuuluvaid registreid, suurim neist rahvastikuregister. Ettevõtte klientideks on avaliku sektori asutused, maavalitsused ja kohalikud omavalitsused. Andmevaras töötab 40 inimest.

Hetkel kuum