Äripäev • 4. mai 2016 kell 12:56

Rosimannus ähvardas Lobjakat

Rain Rosimannus  Foto: Andres Haabu

"Me teeme lõpuks selgeks, kes või mis sa oled," ähvardas mõjukas reformierakondlane Rain Rosimannus kolumnist Ahto Lobjakat Facebookis.

"Ainuke asi, millega ma saan nõus olla sinu järjepidevas Eesti Vabariigi kriitikas, Ahto," kirjutas Rain Rosimannus Lobjaka seinal, "on see, et demokraatlik Eesti Vabariik ei pruugi olla alati 1000% ärkvel nagu totalitaarne kiskja-riik, kes varitseb oma ohvreid või kardab pidevat kaaskiskjate kallaletungi. Aga see erisus ongi minu meelest demokraatliku riigi peaaegu peamine tunnus. We play it positive, you, fuckers & c-suckers. Jah, sinu tausta tuvastamine võib vabalt võtta aega & välja näha kohmakas, aga me teeme lõpuks selgeks, kes või mis sa oled. Ja kui sa pole Venemaa infotöötaja, vaid lihtsalt rahanäljas tobu, on kõik selge & ok." (Kirjaviis muutmata – toim).

Rain Rosimannus on viimasel ajal olnud avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all seoses Autorollo kaasusega. Riigikohus otsustas aprillis Autorollo tsiviilasja osaliselt tühistada ja osaliselt saata tagasi ringkonnakohtule menetlemiseks. Autorollo kohtuprotsess on viimaste aastate skandaalsemaid, kuna enam kui poole miljoni eurone hagi on seadnud löögi alla Eesti ühe mõjukama poliitperekonna. 

2014. aastal valis Äripäev Rosimannuse Eesti elu kõige enam mõjutanud isikuks. "Eesti poliitikas sarnaneb Rosimannus Läänemere kohal lendava Vene sõjalennukiga, mille transponderid on välja lülitatud, mille piloot ei soovi suhelda lennujuhtidega, mis mõnikord rikub teiste riikide õhuruumi ja tekitab oma manöövritega ohtlikke olukordi," kirjutas Äripäev. "Ja pole seda jõudu, mis suudaks selle „nähtamatu“ lennuki maanduma sundida."

Küsimusele, miks ta osales koalitsiooniläbirääkimistel, olles ametlikult aktiivsest poliitikast taandunud, vastas Rosimannus: "Kogemuse pärast paluti, sisuliselt olin vallakirjutaja rollis."

Lobjakas on riiki ja valitsust teravalt kritiseerinud julgeoleku-, pagulas- ja paljudel muudel teemadel. Äripäevas ilmus viimati tema kolumn "Kivinenud Eesti"

 

 

Hetkel kuum