Äripäev • 31 mai 2016

Unimütsid, ka teie võite olla edukad!

Moelooja Karl Lagerfeld peab iga hinna eest saama magada seitse tundi.  Foto: Epa

Erinevalt viimasel ajal väidetust võivad edukad olla ka need, kes hommikul kaua magavad, kirjutab Business Insider.

Kuigi ühe edukuse tunnusena armastatakse propageerida varast ülestõusmist, on palju näiteid, kus igati edukad inimesed magavad poole lõunani.

Näiteks BuzzFeedi juht Jonah Peretti magab tavaliselt poole üheksani hommikul. Tavamõistes pole see küll eriline sissemagamine, kuid ärilises mõttes on see sama hästi kui pärastlõuna. 

New Yorgi linnapea Bill de Blasio on avalikult tunnistanud, et ta pole hommikune inimene. Trenni jõuab ta tavaliselt alles 9ks. Tema eelkäijad seevastu on tuntud selle poolest, et käisid juba hommikul kell 5 jooksmas või pidasid esimesi koosolekuid kell 8.

Moelooja Karl Lagerfeld ei ärka ilmtingimata hilja, aga ta magab igal juhul seitse tundi. "Kui ma lähen magama kell kaks, ärkan kell 9. Kui lähen keskööl magama, ärkan kell 7," rääkis ta. "Lagunegu või maja ümbert ära, mina magan seitse tundi täis."

Kunagine Suurbritannia peaminister Winston Churchill ärkas küll juba poole kaheksa paiku, kuid ei väljunud päeva esimeses pooles tavaliselt voodist. Seal sõi ta hommikusööki, tutvus hommikuse postiga ning dikteeris sekretärile kirju.

Teada on ka, et maailmakuulus kirjanik Gustave Flaubert ei helistanud oma teenijatele kella enne kümmet hommikul. Siis palus ta tuua endale hommikuse ajalehe, kirjad, klaasi külma vett ja täidetud piibu.

Hetkel kuum