Mait Kraun • 13. juuli 2016 kell 6:26

Aasia turud lähenevad selle aasta tippudele

Shanghai börs.  Foto: EPA

Aasia aktsiaturud lähenevad selle aasta rekordile. Toorainete hinnad tõusid ja valitsused plaanivad majanduse stimuleerimist laiendada, vahendab Bloomberg.

Ka täna juhtisid tõusu Jaapani aktsiad. Pärast peaminister Shinzo Abe pühapäevast valimisvõitu on suhteliselt kindel, et Jaapan laiendab majanduse stimuleerimist. Jeen tugevnes ja nael tõusis juba neljandat päeva järjest. Nii vase kui ka rauamaagi hind tõusis järsult.

MSCI Asia Pacific indeks kerkis juba kolmandat päeva järest. Tõusule on suuresti kaasa aidanud ka globaalsete turgude jõudmine Brexiti-eelsele tasemele.

Majandusteadlased prognoosivad, et Inglise keskpank vähendab neljapäeval intressimäärasid. St. Louisi Föderaalreservi president James Bullard ütles, et tema hinnangul on Brexiti mõju USA majandusele sisuliselt olematu.

„Me võime näha veelgi rohkem rahapoliitika lõdvendamist, mis peaks maailmamajandusele hoogu andma,“ ütles BDO Unibanki strateeg Jonathan Ravelas. „Pidu läheb edasi, aga investorid peaksid siiski ettevaatlikud olema.“

Täna ilmuvad ka Hiina impordi- ja ekspordinumbrid. Reedel avaldab valitsus teise kvartali majanduskasvu. Peaminister Li Keqiang ütles, et 6,5-7 protsendi eesmärk täidetakse.

MSCI Asia Pacifici indeks tõusis 0,9 protsenti ning selle aasta rekordist on puudu vaid 1 protsent. Jaapani Topix tõusis 1,3 protsenti. Eelneva kahe päeva jooksul tõusid Jaapani aktsiad 6,3 protsenti.

Hetkel kuum