• Jaga lugu:

  Suurbritannia autode müük hakkas langema

  RenaultFoto: EPA

  Euroopas aeglustus juunis autode müügikasv, sest Suubritannia otsustas Euroopa Liidust lahkuda, vahendab Bloomberg.

  Liidust lahkumine pani ettevõtted surve alla ja mõjus kehvasti tarbijate kindlustundele.
  Juunis registreeriti Euroopa Liidus 1,51 miljonit uut sõidukit, mis on 6,5 protsenti enam kui aasta tagasi. Tegemist on aeglaseima kasvunumbriga alates märtsist. Suurbritannias vähenes autode müük eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,8 protsendi võrra, selgub Euroopa Autotootjate Assotsiatsiooni andmetest.
  23. juunil toimunud referendumil otsustasid britid Euroopa Liidust lahkuda. Euroopa Keskpanga hinnangul mõjub see eurot kasutavatele riikidele halvasti. Keskpank hoiab intressimäärasid rekordmadalal.
  „Pärast Brexitit vähenes Briti tarbijate kindlustunne järsult, mis mõjutab märkimisväärselt ka autode müüki,“ ütles konsultatsioonifirma EY analüütik Peter Fuss. „See mõjutab ka Saksamaa autotootjaid, sest naela odavnemine muudab sakslaste autod brittide jaoks kallimaks.“
  Juunis kasvas autode müük juba 34. kuud järjest. Kõige rohkem kasvasid müük Saksamaal, Itaalias ja Hispaanias. Suurbritannias langes autode müük viimati eelmise aasta oktoobris.
  10 suurima autotootja hulgas kasvas kõige enam Renault’ müük (20 protsenti). Prantsuse autotootjale järgnesid Daimler AG (16 protsenti) ja BMW (16 protsenti).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.