Terror Nice’is: 16 hukkunut on veel tuvastamata

16. juuli 2016, 13:08
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160716/NEWS/160719818/AR/0/AR-160719818.jpg

Prantsusmaa rahvuspüha Bastille vallutamise aastapäeva pidustuste ajal 14. juulil hukkus Nice’is terrorirünnakus 84 inimest, kellest 16 on praeguseni veel tuvastamata, teatas haigla allikas agentuurile France-Presse.

Viimastel andmetel hukkus rünnakus 84 inimest, kellest 10 olid lapsed. Umbes 200 vigastatust on 52 kriitilises seisus, kellest 25 viibib reanimatsioonis.

Promenaadile ilutulestikku vaatama kogunenud inimesi kaubikuga rünnanud Mohamed Lahouaiej Bouhlel sai ise politsei kuulist surma.

Prantsuse politsei on seoses uurimisega vahistanud viis isikut, et selgitada välja, kas 31aastane tuneeslane tegutses üksi või oli tal kaasosalisi. Samuti pole veel tuvastatud kurjategija seos radikaalsete islamistidega.

Naabrid on Boulheli kirjeldanud kui „väga veidrat ja üksildast meest“. Tuneeslane oli kolme lapse isa ning tuttavate kinnitusel langes pärast naisest lahkuminekut depressiooni. Viimased neli aastat elas ta Nice’is ning tal oli probleeme seaduskuulekusega, politseiga oli tal varasemaid kokkupuuteid nii varguste kui huligaansuste pärast.

Terrorirühmitus ISIS on võtnud vastutuse Nice’i rünnaku eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. July 2016, 13:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing