• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raport: venelased mahitasid Sotši olümpial dopinguproove

  WADA raport kinnitas varasemaid kahtlusi, et Venemaa on seotud dopingukorruptsiooniga.Foto: epa

  Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) raport kinnitas varasemaid kahtlusi, et Venemaa on seotud dopingukorruptsiooniga.

  WADA sõltumatu komisjoni juht Richard McLaren esitles eile Torontos pressikonverentsil raporti tulemusi, mille kohaselt tegi Moskva antidopingu labor koostööd võimudega ja tegi Venemaa sportlastele n-ö katet.
  McLareni sõnul oli Venemaa spordiministeerium teadlik, et analüüsitulemustega manipuleeritakse ja proove vahetatakse: spordi aseminister Juri Nagornõhh hoolitses isiklikult selle eest, et iga Venemaa koondislase Sotši olümpial antud positiivne dopinguproov läheks kirja negatiivsena.
  Raport keskendus endise Moskva antidopingulabori juhi Grigori Rodtšenkovi kaks kuud tagasi New York Timesis avaldatud infole, et Sotši olümpial sekkusid antidopinguametnike töösse ka sisejulgeoleku agendid, kes aitasid positiivseid proove puhaste vastu vahetada. Rodtšenkovi sõnul oli taliolümpial dopingupatuste hulgas 15 medalivõitjat.
  McLareni sõnul oli Rodtšenkovi ja kõigi teiste tunnistajate jutt usaldusväärne ning labori töötajatel polnud muud varianti kui riiklikult dikteeritud süsteemis kaasa lüüa.
  Kuigi paljude, sealhulgas näiteks ka USA antidopingu agentuuri (USADA) arvates tuleks Venemaa täies mahus Rio de Janeiro olümpiamängudelt kõrvaldada, ei poolda Rahvusvahelise Olümpiakomitee juht Thomas Bach sellist karistust, kus kannatavad hoopis teised spordialad. Täna arutab ROKi täitevkogu, mida teha WADA infoga seoses Rio de Janeiro olümpiamängudega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.