Äripäev • 26. juuli 2016 kell 11:30

Mainor Ülemistel muljetavaldav ärikasumi kasv

Mainor Ülemiste nõukogu esimees Ülo Pärnits.   Foto: Andres Haabu

Ärilinnaku Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste poolaasta aruande kohaselt investeeris ettevõte tänavu esimese kuue kuu jooksul 8 miljonit eurot ehk 2,4 korda enam kui mullu samal perioodil.

Lõviosa esimese poolaasta investeeringutest suunati septembri lõpus avatava Öpiku maja esimese 15 000ruutmeetrise kontoritorni ehitamisse. Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul plaanib ettevõte aasta lõpuks linnakusse investeerida kokku 21 miljonit eurot – oktoobris algab ligi 40 000ruutmeetrise pinnaga Öpiku maja 2. torni ehitus.

Esimesel poolaastal oli Mainor Ülemiste ärikasum 2,9 miljonit eurot ehk 31% enam kui möödunud aastal samal perioodil. Mainor Ülemistes oli poolaasta lõpu seisuga kokku 96 000 ruutmeetrit üüripindu, millest ligi poole moodustavad kontorid. Kogu Ülemiste City äripindade täituvus oli 98%.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuv endise Dvigateli tehase 36-hektarilisele territooriumile loodud ärilinnak, kus tegutseb üle 300 ettevõtte, andes tööd ligi 7000 inimesele.

2025. aastaks plaanitakse Ülemiste Citysse rajada kokku 300 000 ruutmeetrit büroopindu, 125 000 ruutmeetrit kortereid, kultuurikeskus, spordiklubi, pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad koostöös Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Hetkel kuum