• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene tollipealik istus kodus sularahahunnikute otsas

  Vene tolliameti juhi kodust leiti läbiotsimisel hiigelkogustes sularaha.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Eile kirjutas Vene meedia, et riikliku tolliameti juht Andrei Beljaninov paneb omal soovil ameti maha. Kuna ta viibib puhkusel, siis pole ta ka lähemaid kommentaare jaganud. Täna aga hakkasid selguma toimuva tagamaad.

  Venemaa Riiklik Uurimiskomitee korraldas eile ulatuslikud läbiotsimised Beljaninovi töökohal ja kodus, läbi otsiti ka tema kahe asetäitja ning mitme tolliametiga seotud logistika-, kindlustus- ja kaubandusettevõtte juhi töö- ja eluruumid. Kriminaalasi algatati seoses suures koguses alkohoolsete jookide salakaubaveo ja maksude maksmata jätmisega. Kriminaaluurimise keskne tegelane on Peterburi miljardär Dmitri Mihhaltšenko, kes on vahi all juba märtsi lõpust alates.

  Ren TV-ga rääkinud allikas ütles, et Beljaninovi sõnul oli tegemist perekonna säästudega. „Nii ta uurijatele selgitas ja nii pandi see ka dokumentidesse kirja,“ rääkis allikas ja lisas, et kui tolliameti juht suudab tõendada, et see on aastatega ausalt kogutud raha, siis saab ta selle tagasi. Gazeta.ru kirjutas, et raha leiti kingakarpidest. Ren TV allika sõnul võeti Beljaninovilt kodu läbi otsides ära ka juveele.

  Eilsete läbiotsimiste käigus võeti ära dokumente ja esemeid, mida võib seostada selle kriminaaluurimisega.
  Täna kirjutas uudisteagentuur TASS, et tollipealik Beljaninovi kodust leiti läbiotsimisel 9,5 miljonit rubla (umbes 130 000 eurot), 490 000 dollarit ja 350 000 eurot sularaha. Lisaks võtsid uurijad kaasa sulepeakollektsiooni ja vanaaegseid kunstiteoseid. Kõige selle päritolu ja ehtsust tahavad uurijad nüüd kontrollida.
  Uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin kinnitas, et kriminaalasja uurimise käigus on läbi otsitud Beljaninovi ja teiste kahtlusaluste kodud ja tööruumid. Toimuva taustal kirjutas eile Vene meedia, et tollijuht Beljaninov esitas lahkumisavalduse, kuid sellele infole pole ametlikku kinnitust antud. Tolliametist öeldi, et Beljaninov on korralisel puhkusel.
  „Nii palju, kui mina tean, siis Beljaninovit praegu milleski ei süüdistata, ta on asjas tunnistaja,“ kommenteeris president Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov täna Kremlis ajakirjanikele.
  Küsimusele, kas riikliku tolliameti juht tuleks saata ajutiselt erru, vastas Peskov, et tööseadus sellist mõistet ei tunne. Ta lisas, et pole ka midagi kuulnud Beljaninovi lahkumisavaldusest: „Kui selline otsus vastu võetakse, siis anname me sellest loomulikult ka avalikkusele teada.“
  Tänavu märtsis pidasid FSB kaastöötajad Ust-Luga sadamas kinni kalli alkoholi konteinerid, mis olid deklareeritud kui liimhermeetik. Salakaubaveo süüdistusega vahistati miljardär Mihhaltšenko. Vahi all viibiv ärimees on tunnistanud salakaubavedu, kuid pole süüd omaks võtnud.
  Majandusväljaandele RBK rääkis FSB-le lähedane allikas, et Beljaninovi läbiotsimine pole seotud ainult Mihhaltšenko juhtumiga – ta ei olnud ainus, kes kasutas riigi loodepiiril kaubaveoks ebaseaduslikke skeeme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Superstaari produtsent suurimast hirmust: pelgan meeletult võõraid inimesi
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Silen: viie aasta pärast oleme 20 korda suuremad
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.