Eesti Energia tütre suurtehing

05. august 2016, 08:30
Eesti Energia otsib kasvuvõimalusi
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160805/NEWS/160809859/AR/0/AR-160809859.jpg

Eesti Energia tütarettevõte Lätis, SIA Enefit sõlmis oma tegevusaja suurima koostöökokkuleppe Riia Soojuse Imanta koostootmisjaamaga.

Lepingu kohaselt ostab SIA Enefit aasta jooksul Riia Soojuselt 50 gigavatt-tunni jagu elektrit ning müüb seda NordPooli elektribörsile ja oma klientidele.

Riia linna Imanta piirkonnas tegutsev 47,7megavatise võimsusega koostootmisjaam on riigis suuruselt kolmas tootmisüksus ning hakkas SIA Enefitile elektrit müüma 1. augustil.

Maagaasil töötav Imanta koostootmisjaam toodab nii elektrit kui ka sooja ning on suurim Läti elektritootja, mis ei kuulu riiklikule energiafirmale.

Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan tõi välja, et SIA Enefit on teinud Läti kohalike elektritootjatega koostööd juba alates 2008. aastast. "Seni oleme elektrit ostnud peamiselt väiksematelt energiatootjatelt, kelle hulka kuulub nii koostootmisjaamu, tuuleparke, hüdroelektrijaamu kui ka päikesepaneelide omanikke. Käesolev leping Imanta koostootmisjaamaga on aga meie kümne tegevusaasta jooksul elektritootjatega sõlmitud lepingutest mahu poolest suurim,“ selgitas Agan ja lisas, et elektriostu lepingud kohalike tootjatega on SIA Enefiti jaoks oluline verstapost energiamüügi tegevuse laiendamisel Lätis.

SIA Enefiti elektrimüügi portfelli kuuluvad praegu 28 omavalitsust ning era- ja avaliku sektori suurkliendid, kelle seas on näiteks Riia linn, Läti riiklik televisioon ja raadioringhäälingu keskus. Eesti Energia Lätis tegutsev tütarettevõte hoiab 16protsendise turuosaga jätkuvalt tugevat teist positsiooni riikliku energiafirma Latvenergo järel.

Teise kvartali lõpus müüs Eesti Energia Lätis ja Leedus elektrit kokku 18 600 tarbimiskohale, mida on võrreldes aasta algusega 1500 võrra rohkem. Baltikumis kokku on Eesti Energia turuosa teise kvartali seisuga 25%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. August 2016, 08:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing