Pille Ivask • 11. august 2016 kell 12:41

Miljardärid hoiavad suure osa oma varast sularahas

Naine rahaga  Foto: epa

Hiljuti avaldatud statistikast selgub, et maailma rikkad omavad kokku 1,7 triljoni dollari väärtuses sularaha, mis on kõrgeim tase viimase kuue aasta jooksul.

Siinkohal tasub märkida, et taolist statistikat on tehtud alles 2010. aastast alates, vahendab CNBC.

Kuna maailmamajandus on ebastabiilne, on maailma 2473 miljardäri otsustanud osa oma varast hoida sularahas. Ühtlasi tähendab see, et nad hoiavad 22,2% oma koguvarast just sularahas. Kokku on neil sularaha 1,7 triljoni dollari väärtuses ehk umbes sama palju kui on Brasiilia SKT.

“Miljardärid võtavad igal võimalusel oma raha tehingutest välja, kuna majanduses on palju ebakindlust ning hinnad on praegu väga kõrgel,” kirjutatakse uuringufirma Wealth-X leheküljel.

Avaldatud raport pakub kinnitust juba varemgi kõneldud sularaha tagasitulekule. UBS avaldas möödunud kuul raporti, kust selgub, et rikkad ameeriklased hoiavad 20% oma varast sularahas. Tegu on stabiilselt sama tasemega, mis pärast 2008. aastat. UBSi andmeil hakkab see näitaja ilmselt varsti tõusma, kuna ameeriklased on ebakindlad presidendivalimiste tulemuste pärast ning kardavad selle mõju turgudele.

Hetkel kuum