• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miljardärid hoiavad suure osa oma varast sularahas

  Naine rahagaFoto: epa

  Hiljuti avaldatud statistikast selgub, et maailma rikkad omavad kokku 1,7 triljoni dollari väärtuses sularaha, mis on kõrgeim tase viimase kuue aasta jooksul.

  Siinkohal tasub märkida, et taolist statistikat on tehtud alles 2010. aastast alates, vahendab CNBC.
  Kuna maailmamajandus on ebastabiilne, on maailma 2473 miljardäri otsustanud osa oma varast hoida sularahas. Ühtlasi tähendab see, et nad hoiavad 22,2% oma koguvarast just sularahas. Kokku on neil sularaha 1,7 triljoni dollari väärtuses ehk umbes sama palju kui on Brasiilia SKT.
  “Miljardärid võtavad igal võimalusel oma raha tehingutest välja, kuna majanduses on palju ebakindlust ning hinnad on praegu väga kõrgel,” kirjutatakse uuringufirma Wealth-X leheküljel.
  Avaldatud raport pakub kinnitust juba varemgi kõneldud sularaha tagasitulekule. UBS avaldas möödunud kuul raporti, kust selgub, et rikkad ameeriklased hoiavad 20% oma varast sularahas. Tegu on stabiilselt sama tasemega, mis pärast 2008. aastat. UBSi andmeil hakkab see näitaja ilmselt varsti tõusma, kuna ameeriklased on ebakindlad presidendivalimiste tulemuste pärast ning kardavad selle mõju turgudele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Enefit Greeni tulevase tuulepargi toetuse vaidlus jõudis kohtu ette Elering: Eesti Energia tegi pöördumatuid investeeringuid 42 euro ja 30 sendi eest
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.
Tallinna halduskohtus arutati Eesti Energia tütarfirma Tootsi Windpark kaebust taastuvenergia toetust jagava Eleringi otsuse vastu, mis jättis Tootsi tuulepargi ilma nii-öelda vanast toetusskeemist, millega oleks saanud projekt 12 aasta jooksul tarbijate taskust kuni 300 miljonit eurot.