Mait Kraun • 19. august 2016 kell 8:30

Paul Singer: võlakirjaturul on ajaloo suurim mull

Paul Singer: võlakirjaturul on ajaloo suurim mull  Foto: PantherMedia/Scanpix

Miljardärist investori Paul Singeri asutatud Elliott Management hoiatab, et võlakirjaturg on „katki“ ning keskpankade toe kaotamisel suureneb ebakindlus märgatavalt, vahendab CNBC.

„Tegemist on viimase 39 aasta kõige kummalisema perioodiga,“ kirjutasid Ellioti rahahaldurid investoritele saadetud kirjas. Nad lisavad, et keskpankadele on antud liiga palju võimu ning raha väärtust on lahjendatud. Inflatsioon on tõenäoliselt vältimatu ning see kiirenemine tähendaks muutusi, mida on võimatu kontrollida.

Elliott on 28 miljardit dollarit kontrolliv fond, mille asutas 1977. aastal Paul Singer. Sel aastal on fondi varad tõusnud 6 protsendi võrra.

„Negatiivsete intressidega võlakirjade maht on suur ning vaatamata sellele, et investorid kaotavad nendega raha, ostetakse neid ikkagi. Tänane keskkond on ajaloo suurim võlakirjamull ning globaalne võlakirjaturg on rikutud,“ kirjutas fond investoritele.

Kirjas toodi ka välja, et praegune investorite janu võlakirjade järele on väga kummaline, sest turvasadamaks peetav vara ei paku tootlust. Lisaks sellele puudub garantii, et praegune olukord püsib.

Sellisel turul kauplemine on eriti keeruline. „Kõik on pimeduses,“ nendib Elliott. „Kogemused ei maksa väga midagi ja suur enesekindlus võib kurvasti lõppeda. Paratamatu langus saab olema üllatav, järsk, intensiivne ja suur.“

Hetkel kuum