• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kui suur kulu on töötus Soome majandusele?

  Soome päevaleht Helsingin Sanomat lõi kokku, et läinud aastal tööpuudusest Soome majandusele tekkinud kulu on laias laastus 7,6 miljardit eurot.

  Nendest rahadest sõltub paljude inimeste toimetulek. Mingil moel sai kas töötu abiraha või väiksemaid töötusega seotud toetusi mullu ligi 700 000 inimest. Selles numbris on sees nii pikka aega tööta olnud inimesed kui ka põgusalt toetust vajanud inimesed.
  Suurim kuluartikkel on töötu abiraha, mille summa on vähem kui kümne aastaga Soomes kahekordistunud. Kui aastal 2008 ulatus see 2,5 miljardile eurole, siis mullu maksti töötu abiraha 5,1 miljardit eurot.
  Juha Sipilä valitsus plaanib lühendada aega, mille jooksul on inimesele tagatud palgatasemega seotud töötu abiraha, ning otsib täiendavaid kärpekohti. Alates tulevast aastast makstakse palgaga seotud abiraha 500 päeva asemel 400 päeva jooksul.
  Helsingin Sanomat möönab, et pole oma rehkenduses arvesse võtnud, et osa töötusele minevatest kuludest saab riik maksutuludena tagasi. Hinnanguliselt 25% ehk 1,3 miljardit eurot.
  Tänavu juulis oli töötuse määr Soomes statistikaameti andmeil 7,8% tööealisest elanikkonnast. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.