Mait Kraun • 5. september 2016 kell 17:15

Branson: pensionile ma küll ei lähe!

Richard Branson  Foto: EPA

Virgin Groupi asutaja Richard Branson ütleb, et pensionile minek on viimane asi, mida ta teha tahab.

Miljardär Richard Branson jättis kooli pooleli juba 16-aastaselt ning asutas oma esimese ettevõtte. Virgin Groupi asutanud Branson on olnud seotud sadade ettevõtetega ja ta varade väärtus on tõusnud 5 miljardi dollarini, vahendab CNBC.

Ta võiks kohe pensionile minna ja töötamise lõpetada. Erru minek on viimane asi, mille peale 66-aastane ettevõtja tahab mõelda.

„Ma ei arva, et pensionile minek peaks olema eesmärk,“ kirjutas ta oma blogipostituses. Branson on inspiratsiooni saanud Briti filosoofilt Alan Wattsilt, kelle sõnul ei peaks inimesed oma elu reisi või teekonnana võtma. Teekond tähendab, et kuskil peaks olema lõpp-punkt või kohalejõudmine. Kõige eepilisem on aga hoopis ellu ärgata, ütleb Watts.

„Ta seletab, et traditsiooniline haridussüsteem on maalinud elu mõttest vale pildi (kuhugile jõudmine). Liiga palju on pandud rõhku kooli lõpetamisele, ülikoolile ja karjäärile,“ kirjutas Branson. „Liiga paljud inimesed elavad selleks, et pensionile minna. Nad petavad ennast, et nende elu on põnev.“

See on ka põhjus, miks Bransoni arvates ei peaks olema eesmärk jalad seinale visata. „Ma arvan, et eesmärgiks peaks olema õnn.“

„Ma ei ole kunagi mõelnud, et töö on töö ja mäng on mäng. Kõik on elamine ja õppimine. Ma näen, et elu mõte on pingutada ja kasvada. Ma ei taha kunagi kuhugile kohale jõuda. Ma tahan jätkata,“ kirjutas Branson.

Hetkel kuum