Soomlased ei karda töökohta kaotada

20. september 2016, 15:13
Uuring: soomlased ei karda töökohta kaotada.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160920/NEWS/160929971/AR/0/soome.jpg

Suurem osa soomlasi usub, et lähitulevikus on nende võimed tööturul vajalikud ning nende jaoks tööd jätkub, selgus Yle tellimusel läbiviidud Taloustutkimuse küsitlusest.

Küsitlus kinnitas, et soomlased on võrreldes varasemaga veelgi rohkem veendunud oma töökoha säilimises. 84 protsenti küsitlusele vastanutest (mullu detsembris oli see protsent 77) usub, et nende töökohta ei ohusta miski. Meestel on töökohaga seotud kindlus veidi suurem kui naistel.

Detsembriga võrreldes kardab töökoha kaotamist vähem soomlasi, vaatamata sellele, et koondamislaineid on olnud nii kevadel kui suvel. Küsitlusele vastanutest vaid 3% teatas, et kardab töö kaotust, 10% vastas, et töökohaga seotud ebakindlus tabab neid vahel.

Eri vanusegrupid näevad tulevikku erinevalt. Kõige rohkem kardavad tööd kaotada inimesed, kes on oma karjääri ehitamise poolel teel. Näiteks kui 25aastastest vaid 7% tunneb vahel stressi töökoha kaotamise pärast, siis 35-49aastaste vanusegrupis on see protsent 15 – ehk kaks korda kõrgem.

Uuringufirma Taloustutkimus juht Jari Pajunen selgitab seda vahet nooremate inimeste optimismiga. „Noored pole veel muutunud küüniliseks, nagu on küpsemad inimesed. Nad on harjunud ebakindluse ja ajutise tööga.“

Täna avaldas ka Soome statistikaamet uudise, et riigis langes augustis tööpuudus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. September 2016, 15:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing