• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuivallik sai Starmani ostu õiguse

  Investor Indrek Kuivallik sai Stockholmi arbitaažikohtust Starmani enamusosaluse ostuks rohelise tule.

  Stockholmi Kaubanduskoja vahekohus otsustas, et Indrek Kuivalliku ettevõttel OÜ Polaris Invest on õigus osta senise Starmani suuraktsionäri East Capitali enamusosalus.
  Kuivallik teatas mais, et kasutab oma väikeaktsionäri eelisõigust ja ostab East Capitali 62,7% osaluse. Tehingu hind on vähemalt 81 miljonit eurot. Tollal lootis Kuivallik tehingu allkirjastada kuu aja jooksul, ent nii ei läinud.
  Nimelt kirjutas Äripäev juunis, et Starmani müügile tõmmati pidurit, kuna East Capital oli märtsis otsustanud müüa oma osaluse Ameerika päritolu fondile Providence Equity. Selleks, et kasutada väikeaktsionäri eelist, pidi Kuivallik esitama kohtusse taotluse, et müügitehing Providence’iga peatuks. Harju maakohus seda tegigi, kuid et Kuivallik saaks oma tehingut jätkata, oli vaja oodata ka Stockholmi Kaubanduskoja Arbitaažiinstituudi vahekohtu hinnangut, kas East Capital Explorer on rikkunud aktsionäride lepingu eelisostu õiguse klauslit. Otsust oodati mitu kuud.
  Millal pikale veninud tehing lõplikult ära tehakse ja ostu-müügileping allkirjastatakse, Kuivallik ega tema esindaja Henri Treude ei öelnud ja lisasid, et nad ei pea võimalikuks tehingu detaile praegu pikemalt kommenteerida.
  East Capital Explorer AB teatas täna, et tehing lükkub veel pisut edasi. Starmani hinnanguline väärtus on East Capitali andmetel 210 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.