• Jaga lugu:

  Tere emaettevõtte pankrotiistung kuulutati kinniseks

  Tere ASi juht Oliver Kruuda Foto: Andres Haabu

  Täna toimus Tere ASi emaettevõtte Elveda OÜ pankrotiistung, mis võlgniku taotlusel kuulutati osaliselt kinniseks. Kohtusaalis oli kohal ka Tere ASi juht Oliver Kruuda.

  "Elveda OÜ eest ei saa mina rääkida, mina juhin hommikust õhtuni Tere ASi, vastutan Tere ASi eest, tema saneerimiskava ja selle täitmise eest," ütles Tere ASi juht Oliver Kruuda pärast kohtuistungit. Kohtuistung kestis üle nelja tunni. 
  Kruuda sõnul ei lase Tere suurim võlausaldaja Nordea Pank kinnitada Tere saneerimiskava, lisaks on esitanud Tere emaettevõtte Elveda OÜ kohta pankrotiavalduse. Tere aktsiad on panditud ning Kruuda ei saa ettevõtet finantseerida. Tema sõnul tegeleb ta hommikust õhtuni nendega, kes soovivad Tere ASi investeerida, aga panga käitumise tõttu need huvilised kaovad. 
  Järgneb intervjuu Oliver Kruudaga pärast kinnist kohtuistungit:
  Miks nõudsite, et istung oleks kinnine?
  Ma ei olnud osapool.
  Keda te täna kohtusaalis esindasite?
  Olin kaasas kui nõunik.
  Keda te nõustate?
  Nõustan advokaati. Mina ei ole selle ettevõtte esindaja.
  Mida te nõustate, mis on teie ülesanded ja soovid selles kohtuprotsessis?
  Ma ei taha selle kohta arvamust avaldada. Kohus ise langetab otsuse, osapooled on esindanud oma seisukoha.
  Kas Elveda on maksujõuline? Mis seisus ettevõtte on?
  Kuidas teie arvate?
  Elveda ei ole esitanud vähemalt kahe viimase aasta aruannet ja mul ei ole ülevaadet, mis seisus ettevõtte on.
  Tegemist on aktsia holding-ettevõttega.
  Mis edasi saab? Mida te täna neli ja pool tundi arutasite?
  Kohtuistung oli kinnine, seega ma ei saa seda kommenteerida.
  Miks te ikkagi nõudsite, et oleks kinnine?
  Et hoida ärisaladusi.
  Kohus teeb otsuse 19. oktoobril.
   

  Elveda sai Tere omanikuks kuus aastat tagasi, mil pankrotistus Tere eelmine omanik Luterma ning piimatootja osalus liikus panka esindajakontole. Elveda aastaaruandest on näha, et Tere aktsiakapital 5,11 miljonit eurot liikus ettevõttesse 2011. aastal.

  Tänavu aprillis hoiatas Nordea Pank ­Elvedat, et võib nõuda pankrotti, ja mais andiski taotluse selleks sisse.

  Tere AS emaettevõtte Elveda OÜ pankrotiistung.Foto: Andres Haabu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.