Pille Ivask • 4. oktoober 2016 kell 6:00

Clinton rebis Trumpist ette

Foto: EPA

CNN/ORCi küsitluste andmeil on Hillary Clinton edumaad Donald Trumpi ees suurendanud 5%ni.

Küsitluse põhjal annaks oma hääle Clintonile 47% valijatest, Trumpi toetab 42% valijaist. 7% annaks oma hääle libertaarist Gary Johnsonile ning 2% toetab Roheliste Partei esindajat Jill Steini.

Uuringu kohaselt on Clinton enim toetajaid võitnud just valgete, ilma kõrghariduseta meeste seas, kes on varem olnud innukaimad Trumpi toetajad.

Küsitlus viidi läbi enne seda, kui tuli ilmsiks Trumpi skandaal võimaliku maksudest kõrvale hoidumise asjus. Küll aga selgus, et pea kolm neljandikku küsitletutest tahab saada selgust Trumpi maksudeklaratsioonide küsimuses ning leiab, et need peaks avalikustama. Trumpi pooldajatest tahab deklaratsioonide avaldamist 43% küsitluses osalenutest.

Ühtlasi selgus uuringust, et pärast Clintoni ja Trumpi esimest teledebatti on kasvanud ameeriklaste huvi minna hääletama: kui varem teatas 43% küsitletutest, et läheb kindlasti valima, siis nüüd on see näitaja tõusnud 50%ni.

Hetkel kuum