• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hispaania töötus kuue aasta madalaim

  Hispaania töötus langes veidiFoto: epa

  Hispaania töötus oli kolmandas kvartalis viimase kuue aasta madalaim, enim töökohti loodi juurde teenindussektorisse, vahendab Bloomberg.

  Hispaania statistikaameti teatel oli vahemikus juulist septembrini Hispaania keskmine töötuse määr 18,9%. Võrreldes teise kvartaliga vähenes töötus 1,1% võrra. Tööturult väljas olevate hispaanlaste arv on seega 4,3 miljonit inimest, mis on 1,7 miljonit vähem kui aastal 2013, mil Hispaania töötus oli rekordtasemel.
  Kolmandas kvartalis loodi Hispaaniasse juurde 245 900 uut töökohta. Tõsi, suurem osa neist töökohtadest olid küll ajutised, statistika järgi vaid 29 100 loodud töökohtadest on pikaajalised. 
  Hispaania poliitikas on üle pika aja taas selginemisi ning tõenäoliselt saab Hispaania peaministriks taas Mariano Rajoy. Viimase seisukohast vaadatuna on tänane töötuse statistika kindlasti positiivne ning ilmselt kasvab nii ka rahva toetus Rajoyle.
  Kuigi Hispaania töötus on vähenenud, on see jätkuvalt Euroopa Liidu riikide üks kõrgemaid, olles Kreeka järel teisel kohal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.