Ulla Ilisson: Eesti majanduse üldpilt on hea

09. november 2016, 10:45
Swedbank ASi juhatuse liige ja klienditeenuste divisjoni juht Ulla Ilisson.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161109/NEWS/161109712/AR/0/AR-161109712.jpg

Laenuturg ja sisetarbimine näitab seda, et Eesti majanduse üldpilt on hea, ütles Swedbank ASi juhatuse liige ja klienditeenuste divisjoni juht Ulla Ilisson.

„Eestil läheb suures pildis hästi, viimased 3–4 aastat on vedanud majandust sisetarbimise kasv. Näiteks uute autode müügi kasv näitab väga selgelt, et Eesti tarbijal läheb hästi. Tervikuna on Eesti heas pildis,“ sõnas ta.

„Ettevõtete laenuportfell kasvab sel aastal rohkem kui eraisikute oma. See on hea uudis meile kui töövõtjatele, tööandjatele, ühiskonna liikmetele, sest pärast kriisi on ettevõtjad olnud väga ettevaatlikud uusi investeeringuid tegema,“ ütles Ilisson.

Finantssektorit mõjutavad tulevikus ja ka praegu tema sõnul kolm asja: 1) klientide tarbimisharjumused ja uued eelistused, 2) tehnoloogia areng – erinevad nutiseadmed, rakendused, näiteks ka krüptoraha bitcoin, 3) regulatsioonid – uued regulatsioonid on peale tulemas ja kõikide nende juurutamine nõuab suurt administratiivset pingutust.

Muutused toimuvad ka pangandusmaastikul, sest üha rohkem kliente on pangateenuseid hakanud kasutama mobiilis. „Sellega suudame pakkuda adekvaatsemat ja ajakohasemat infot. Näiteks kui klient istub ummikus, siis nad lahendavad nutitelefoniga oma asju, loevad uudiseid, või teevad näiteks ka pangaülekandeid,“ ütles Ilisson.

Ilisson kõneles Eesti Koolitus- ja Konverentsikeskuse ja FinanceEstonia korraldatud majanduskonverentsil „Finantssektori arengusuunad 2017. aastal“.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2016, 10:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing