Pille Ivask • 11. november 2016 kell 5:51

Bernie Sanders ei välista uuesti kandideerimist

USA demokraadist presidendikandidaat Bernie Sanders soovib maksustada Wall Streeti.  Foto: EPA

USA presidendivalimistel demokraatide leeris kandideerinud 75aastane Bernie Sanders ei välista 2020. aastal uuesti kandideerimist.

“Neli aastat on pikk aeg. Võtame ühe asja korraga, ma ei välista mitte midagi,” vastas ta küsimusele presidendiks kandideerimise kohta. USAs valitakse Senatit kahe aasta pärast ning seetõttu keskendub Sanders praegu sellele.

Ühtlasi märkis ta, et nende nelja aasta jooksul peaksid demokraadid oma partei taas üles ehitama. Ta märkis Assosciated Pressile antud telefoniintervjuus, et demokraatide jaoks on väga suur häbi asjaolu, et töölisklass hääletas vabariiklaste poolt. “See näitab, et demokraatide sõnum enam ei tööta,” tõdes Sanders.

Sanders, kes oli demokraatide hilisema presidendikandidaadi Hillary Clintoni konkurent, tegi aktiivselt kampaaniat selle nimel, et Clinton presidendiks valitaks. “Tal on olnud suurepärane poliitiline karjäär. Ta on avalikkust aastakümneid teeninud ning purustanud mitmeid barjääre,” jätkas Sanders.

Vermonti osariigi kuberneri peamine sõnum siiski oli, et demokraadid peavad endale tõsiselt otsa vaatama ning jätkama võitlust töölisklassi huvide eest. See hõlmab endas ühtlasi aga ka seda, et muudatusi võetakse ette Wall Streeti ning miljardäride suhtes. “Praegu inimesed seda ei usu. Tuleb otsustada, kummal poolel me oleme,” ütles Sanders.

“Ma loodan, et ma eksin, aga mulle tundub, et ta on petis. Vaatamata oma retoorikale, mis ütleb, et ta on töölisklassi tšempion, tuleb välja vastupidi,” ütles Sanders vastvalitud presidendi Donald Trumpi kohta.

Hetkel kuum