Äripäev • 16. november 2016 kell 8:05

Ossinovski: orjatöö tuleb Eestis kaotada

Oleg Ossinovski  Foto: Raul Mee

Suurettevõtja Oleg Ossinovski ütles päevaintervjuus venekeelsele Postimehele, et astmelise tulumaksu asemel tuleks miinimumpalk tõsta 800 euroni, et kaotada Eestis orjatöö.

Astmeline tulumaks on Ossinovski sõnul vale tee. „Selle asemel tuleks tõsta miinimumpalka 800 euroni. Odavad töökohad sellisel juhul küll kaovad, aga meile pole ka selliseid töökohti vaja, kus ettevõtjad töötajaid nagu orje ekspluateerivad 500 euro eest kuus,“ lausus Ossinovski.

Ossinovski arvates peaksime tegutsema loovamalt ja ebastandardsemalt. „Näiteks hakkame müüma kodakondsust, nagu Malta, kes teenib sellest igal aastal miljard eurot tulu. Aga meie siin vaidleme 100 miljoni eurose laenu võtmise üle ja kõik on närvis,“ rääkis ta.

Ossinovski hinnangul võiksime langetada dividendidelt makstavat tulumaksu näiteks 10 protsendile. „Saaksime endale piltlikult öeldes ettevõtteid Apple`ist Microsoftini. Suured ettevõtted tooksid oma peakontorid Eestisse ja hakkaksid siin dividende maksma,“ lausus Ossinovski.

Lisaks tasub tema hinnangul kindlasti osa riigifirmasid börsile viia, sest riigil pole vaja äri ajada.

Loe rohkem Postimehest.

Hetkel kuum