• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ossinovski: orjatöö tuleb Eestis kaotada

  Oleg OssinovskiFoto: Raul Mee

  Suurettevõtja Oleg Ossinovski ütles päevaintervjuus venekeelsele Postimehele, et astmelise tulumaksu asemel tuleks miinimumpalk tõsta 800 euroni, et kaotada Eestis orjatöö.

  Astmeline tulumaks on Ossinovski sõnul vale tee. „Selle asemel tuleks tõsta miinimumpalka 800 euroni. Odavad töökohad sellisel juhul küll kaovad, aga meile pole ka selliseid töökohti vaja, kus ettevõtjad töötajaid nagu orje ekspluateerivad 500 euro eest kuus,“ lausus Ossinovski.
  Ossinovski arvates peaksime tegutsema loovamalt ja ebastandardsemalt. „Näiteks hakkame müüma kodakondsust, nagu Malta, kes teenib sellest igal aastal miljard eurot tulu. Aga meie siin vaidleme 100 miljoni eurose laenu võtmise üle ja kõik on närvis,“ rääkis ta.
  Ossinovski hinnangul võiksime langetada dividendidelt makstavat tulumaksu näiteks 10 protsendile. „Saaksime endale piltlikult öeldes ettevõtteid Apple`ist Microsoftini. Suured ettevõtted tooksid oma peakontorid Eestisse ja hakkaksid siin dividende maksma,“ lausus Ossinovski.
  Lisaks tasub tema hinnangul kindlasti osa riigifirmasid börsile viia, sest riigil pole vaja äri ajada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.