• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Restoranitest: Babulja liharestoran väärib oma nime

  Sellist slaavipärast suupistete valikut kui Babulja liharestoranis pole kusagil mujal ja ka šašlõkk on liharestorani vääriline.

  Punktid: 21Toit-jook: 8Teenindus: 6Interjöör: 7

  Aadress: Pärnu mnt 2, TallinnTelefon: 502 4752Avatud: ET 17-23, KN 17-2, RL 12-2, P 12-23Põhiroogade hinnavahemik: 7.90 - 17,70 (+ lisand 2,50-4,30 + kaste 1,50) eurot.www.babulja.ee

  Restorani sisenedes muutusime tükiks ajaks nähtamatuks. Ettekandja saatis meie ees sisenenud külastajad lauda, viis neile menüüd ja asus teist, einega poole peale jõudnud laudkonda teenindama. Teine tütarlaps kattis pilku tõstmata keskendunult lauda. Ei ühtki märki, et meid on nähtud, kaugel sellest, et oodatud. Ei pilku, ei tervitust, ei noogutust, lühidalt – meid ei olnud olemas. Ja kui lõpuks siiski märgati, oleks tervituse asemel kõlanud karm “Kas teil broneering on?” nõrgema närviga persooni koju tagasi ehmatanud. Muidugi oli meil broneering, nii et lauda me jõudsime.
  Edasi läks paremini, menüü oli tütarlaps enam-vähem selgeks saanud, nii et mis-on-mis tuli päris vurinal. Vähemalt selle hetkeni, kui šašlõki päritolu vastu huvi tundsin: menüüs kandis see nime Iberico. Miks? Küsimus tuli aga ettekandjale ootamatult ja ta pidi kööki teadmiste järele minema. Traditsioonilises Gruusia marinaadis maitsestunud siga olevatki Ibeeriast pärit. Toidu toomine-viimine läks sujuvalt, aga asjaolust, et Babulja oli isadepäeva puhuks erimenüü kokku pannud, lugesin ma alles praegu, seda lugu kirjutades nende koduleheküljelt. Pühapäeva õhtul restoranis ei juhtinud keegi sellele tähelepanu. 
  Hea toit suutis aga viletsa teeninduse kompenseerida, nii et kehvale algusele vaatamata kujunes õhtusöök Babuljas pidupäevale vääriliseks. Juba mainitud suupistevalik andis õhtusöögile lennuka sissejuhatuse: slaavi köögile omastest lihtsatest komponentidest: heeringast, sibulast, baklažaanist, peedist, smetanast, kruupidest jms sellisest olid kokad loonud suurepäraseid loomingulisi ampsusid ja neile ka leidliku serveeringu välja mõelnud.
  Puudu jäi loomingulisusest
  Maitsed olid suurepärased, ainult nende loomingu visuaalne pool läks kaduma, restoranis valitsev hämarus oli meie laua juures eriti  “hubane”: laua kohal rippuvas uhkes kroonlühtris põlesid viiest elektriküünlast vaid kolm ja ma lihtsalt ei näinud toitu.
  Vene stiilis restoranis Gruusia moodi marineeritud Ibeeria siga süüa oli isegi minu, fusion-köögist karastunud gurmaani jaoks mõneti ootamatu. Aga vähemalt seekord Ibeeria-Vene-Gruusia kulinaarne koostööd toimis ja tulemus oli suurepärane. Gruusia-suunalist huvi kinnitas ka sealse punase veini Saperavi olemasolu joogikaardil.
  Peale Gruusia ja Ibeeria on menüüs esindatud ka Itaalia (orsoto) ja Lähis-Ida koos Türgiga (kebab). Ülejäänud road pärinevad Euroopa ja Vene köögi klassikast: borš, uhhaa, antrekoot, tallekarree, grillitud kala, Pavlova, šokolaadikook, ahjuõunad. Ka kohalikule Eesti köögile on tehtud väike reveranss: Põltsamaa kuldsest ja seentest tehtud kaste, mida grillroogade juurde saab eraldi tellida.
  Sisekujunduses jätkab teise korruse liharestoran alumise korruse kohviku joont, mis lopsakas kui pliinid ja soe kui vene süda. Babulja-teemat on ülal ehk vähem kui all, mis jätab toidule rohkem ruumi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.