• Jaga lugu:

  Saksa minister: Facebook peab vastutama sisu eest

  Saksa justiitsminister Heiko MaasFoto: epa

  Saksamaa justiitsminister Heiko Maas peab Facebooki meediaks ning nõuab, et see võtaks vastutuse seal leviva sisu eest.

  Saksamaal on käivitatud programm, mille alusel analüüsitakse, kui palju vihakõnet ning rassistlikke märkusi Facebookis levivates postitustes suudab sotsiaalmeediakanal 24 tunni jooksul ära kustutada. Maas käis välja ettepaneku võtta kasutusele meetmed, kui piisavalt suurel hulgal sobimatut sisu kustutada ei suudeta.
  Maas on varemgi öelnud, et Euroopa Liit peab selgusele jõudma, kas sotsiaalmeediakanaleid tasub käsitleda samamoodi nagu traditsioonilist meediat, näiteks televisiooni ja raadiot.
  Praeguste regulatsioonide kohaselt pole Facebook ega teised sotsiaalmeediakanalid vastutavad oma sisu eest. Facebook, YouTube ning Twitter allkirjastasid maikuus küll vastava koodeksi, ent selle sisu ei kohusta millekski ning on pigem soovitusliku iseloomuga.
  Facebook on end ise defineerinud tehnoloogiaettevõttena ning keeldub kasutamast enda kohta sõna “meediaväljaanne”. Facebook põhjendab seda peamiselt asjaoluga, et platvorm vahendab sisu, mitte ei loo seda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.