Pille Ivask • 18. november 2016 kell 6:15

Saksa minister: Facebook peab vastutama sisu eest

Saksa justiitsminister Heiko Maas  Foto: epa

Saksamaa justiitsminister Heiko Maas peab Facebooki meediaks ning nõuab, et see võtaks vastutuse seal leviva sisu eest.

Saksamaal on käivitatud programm, mille alusel analüüsitakse, kui palju vihakõnet ning rassistlikke märkusi Facebookis levivates postitustes suudab sotsiaalmeediakanal 24 tunni jooksul ära kustutada. Maas käis välja ettepaneku võtta kasutusele meetmed, kui piisavalt suurel hulgal sobimatut sisu kustutada ei suudeta.

Maas on varemgi öelnud, et Euroopa Liit peab selgusele jõudma, kas sotsiaalmeediakanaleid tasub käsitleda samamoodi nagu traditsioonilist meediat, näiteks televisiooni ja raadiot.

Praeguste regulatsioonide kohaselt pole Facebook ega teised sotsiaalmeediakanalid vastutavad oma sisu eest. Facebook, YouTube ning Twitter allkirjastasid maikuus küll vastava koodeksi, ent selle sisu ei kohusta millekski ning on pigem soovitusliku iseloomuga.

Facebook on end ise defineerinud tehnoloogiaettevõttena ning keeldub kasutamast enda kohta sõna “meediaväljaanne”. Facebook põhjendab seda peamiselt asjaoluga, et platvorm vahendab sisu, mitte ei loo seda.

Hetkel kuum