Sirje Rank • 24. november 2016 kell 7:30

Soome-Vene majanduskomisjon kohtub taas

Venemaa ja Soome majanduskohtumiste kolmeaastane paus sai läbi.  Foto: Scanpix/Reuters

Eile kohtus Moskvas pärast kolme aasta pikkust vaheaega taas Soome ja Venemaa majanduskoostöö komisjon.

Täna ütleb Soome välis- ja arenguminister Kai Mykkänen intervjuus Soome päevalehele Helsingin Sanomat, et Soome ja Venemaa kaubandussuhete madalseisus ollakse nüüd ehk põhjast läbi. Juba on ekspordis ka esimesi kergeid toibumise märke.

„Soome suurettevõtete sõnul paistab tunneli lõpus valgus,“ ütles Mykkänen. Juubeldada on siiski vara, sest viimase nelja aastaga on Soome eksport Venemaale pea poole võrra kukkunud.

Kohtumisel ei räägitud sanktsioonidest, selle üle ei otsusta Soome üksi. Pealegi olid nii Soome minister kui Venemaa asepeaminister Dmitri Kozak seda meelt, et kaubavahetuse järsu kahanemise peapõhjus ei ole mitte niivõrd sanktsioonid kui nafta hinna järsk langus.

Hetkel kuum