Repinski: töötajate arvestuses oli viga

Martin Repinski annab ministri ametivannet.  Foto: Andres Haabu
29. november 2016 kell 11:28

Skandaali sattunud maaeluministri Martin Repinski väitel oli Konju kitsefarmi majandusaruandesse töötajate arvestamisel sattunud viga, mistõttu paistis välja, et tema ettevõtte töötajatele maksti töötasu kehtivast alampalgast vähem, kirjutas Põhjarannik.

Repinski rääkis eile õhtul Põhjarannikule, et eelmine raamatupidaja oli täistööajale taandatud keskmise arvu tuletamisel kasutanud metoodikat, mis ei andnud õiget pilti töötajate arvust. Ehk neid oli tegelikult vähem kui 12, nagu on märgitud Repinski poolt äriregistrile esitatud aruandes.

Peale selle ütles Repinski Põhjarannikule , et 2015. aastal olid tema töötajad kokku ligikaudu 400 päeva haiguslehel, mis samuti mõjutas keskmise töötasu kujunemist aastaaruandes esitatud andmete põhjal.

“Neid asjaolusid arvestades ei olnud keskmine palk alampalgast väiksem, vaid pisut suurem,” kinnitas Repinski, kes ei soostunud konkreetset numbrit välja ütlema, kuid lubas seda teha lähiajal, kui saab raamatupidajalt üksikasjalikud selgitused.

Martin Repinski ütles, et loodetavasti aitavad lähiajal tema esitatavad selgitused selle kohta, kuidas käis töötajate arvestamine ja palga maksmine, hajutada tema pea kohale tekkinud kahtlusi ning need ei jää teda pikalt saatma ja ta saab keskenduda ministritööle.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Hetkel kuum