Äripäev • 8. detsember 2016 kell 10:20

Helsingi börsifirma müüb Eesti tütre töötajatele

Foto: PantherMedia/Scanpix

Affecto Plc müüb Eestis tegutseva tütarettevõtte Affecto Estonia OÜ tütarettevõtte tegevtöötajatele.

Müügihind on ligikaudu 1,8 miljonit eurot ning tehingu eeldatav üldine mõju Affecto Grupi 2016. aasta ärikasumile on 1,1 miljonit eurot. Affecto 2016. aasta prognoos ei muutu. Ettevõte kavatseb tehingu sõlmida käesoleva aasta detsembris.

Affecto Estonia OÜ kuulub Helsingi börsil noteeritud Affecto Gruppi, mille esindused asuvad Põhjamaades ning Balti riikides. Eestis tegutseb Affecto alates 2006. aastast ja pakub peamiselt analüütiliste andmehoidlate ja operatiivsüsteemide, sh geoinfosüsteemide lahendusi ja konsultatsioone.

Affecto hinnangul suudab praeguses makroökonoomilises situatsioonis Eesti turul, kus on toimunud hinnatõus, palgasurve ja kohalike klientide nõudluse kasv, kõige paremini tegutseda iseseisev Eesti ettevõte. Pärast tehingu sõlmimist keskendub Eesti ettevõte täielikult juba olemasolevale piirkondlikule äritegevusele, mis on Affecto asejuhataja Iikka Lindroosi sõnul kõige kasulikum kohalikele klientidele ja töötajatele. Ühtlasi on müügitehing optimaalne lahendus ettevõtte aktsionäride jaoks.Affecto ja Eesti üksus jätkavad koostööd partneritena. See võimaldab jätkuvalt pakkuda ühiseid kohalikke tarnelahendusi Affecto rahvusvahelistele klientidele.

Hetkel kuum