Pensionide kojukanne kallineb

09. detsember 2016, 08:46
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161209/NEWS/161209737/AR/0/pensionär.jpg

Riiklike pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukande teenuse osutamise hanke võitis Omniva. Uuest aastast muutub kojukande hind ja väljamakse kuupäev, teatas sotsiaalkindlustusamet.

Riiklike pensionide ja sotsiaaltoetuste ühe kojukande hind 1. jaanuarist 2017 on 6,60 eurot. Muutub ka pensionide, toetuste ja hüvitiste kojutoomise kuupäev – uus väljamakse periood on 5.-12. kuupäev. Inimestele, kellel väljamaksu kuupäev muutub, teatab uue kuupäeva Omniva.

Sotsiaalkindlustusameti finantsjuhi Margus Pärna sõnul puudutab muudatus neid pensioni, toetuse või hüvitise saajaid, kes tellivad raha kojutoomise oma kulul. „Neid inimesi on küll aasta-aastalt jäänud vähemaks, sest enamus meie klientidest saavad rahad pangakontole. Neid, kes raha koju tellivad on ligikaudu 6000,“ ütles Pärn.

Viimasel kahel aastal oli teenuse hind 5,25 eurot ja väljamakseperiood 5.-15. kuupäev. Pärna sõnul ei ole ükski hinnatõus kliendile kunagi meeldiv uudis. „Üks soovitus on lasta hüvitised kanda pangakontodele, sellisel juhul ei pea saaja midagi maksma.“

Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusalal ja kellele pangateenus on raskesti kättesaadav, viiakse pensionid, toetused ja hüvitised koju tasuta ka uuel aastal.

Uus kojukande teenuse leping jõustub 1. jaanuaril 2017 ja kehtib kaks aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2016, 08:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing