Äripäev • 9. detsember 2016 kell 6:43

Ühisdeklaratsioonid jäävad, kuid uute tingimustega

Valitsus otsustas ühise tulutedeklaratsiooni võimaluse alles jätta.  Foto: Andres Haabu

Valitsus otsustas vastupidiselt algsetele sõnumitele jätta alles ühiste tuludeklaratsioonide esitamise võimaluse ja võimaldada abikaasadel teatud tulumaksusoodustusi ka edaspidi ühiselt deklareerida, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Seoses otsusega säilitada ühisdeklaratsioonide esitamise võimalus, muutuvad selle esitamise tingimused. Ühine mahaarvamise õigus säilib eluasemelaenu intressidele, koolituskuludele ja täiendavale maksuvabale tulule laste eest.

Riigipoolse maksutagastuse, sealhulgas abikaasa kulude eest, saavad need inimesed, kes on teeninud aasta jooksul tulu, millest saab mahaarvamisi teha. Kui inimene ise ei ole aasta jooksul tulu teeninud, siis 500eurost maksuvaba tulu ta oma abikaasale üle anda ei saa.

Hetkel kuum