Äripäev • 12. detsember 2016 kell 7:41

Kuidas tegi Teder Keskile varjatud annetuse?

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar eelmise aasta sügisel Hundisilmal  Foto: Andras Kralla

Edgar Savisaare kohtutoimikust selgub, kuidas selgitas Hillar Teder uurijatele raha liikumist tema ettevõtete ja Keskerakonnale reklaamikampaaniat teinud OÜ Midfieldi vahel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Varjamaks Tederi poolt Keskerakonnale laenu andmist, sõlmisid Teder ja reklaamiettevõtja Paavo Pettai prokuratuuri hinnangul näilise laenulepingu, mille kohaselt Tederile kuuluv Retail Real Estate OÜ andis laenu Pettai firmale Midfield OÜ, kuigi tegelikkuses oli Tederi eesmärk tehinguga anda laenu Keskerakonnale. Kahe ülekandega kandis Teder Midfieldi arvele 275 000 eurot.

Prokuratuuri süüdistuse kohaselt andis Teder Keskerakonnale suure varjatud annetuse vastuteenena selle eest, et toonane partei esimees Edgar Savisaar lubas organiseerida Kadrioru pargi juurde kuuluva linna kinnistu vahetamise Tederi lähedalasuva krundi vastu.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum